Strămoşii Cristinei Ţopescu au construit două palate la Veneţia! Cum arată castele din secolul 16 şi blazonul familiei de nobili  din care se trăgea Cristina!

Strămoşii Cristinei Ţopescu au construit două palate la Veneţia în secolul al XVI-lea.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

fara descriere


In articol:

Strămoşii Cristinei Ţopescu au construit două palate la Veneţia, aceştia făcând parte din familia Grimani, una dintre cele mai influente din istoria Veneţia, care a dat şi un doge, în 1521, pe Antoni Grimani. Chiar Cristina Ţopescu a dezvăluit originea sa nobilă, îmtr-o postare făcută pe facebook, cu câteva zile înainte de a muri. „Bunicul meu, Felix Țopescu, cavalerist pe vremea Regelui, campion de echitație olimpic și european, mare iubitor de căluți și de toate necuvântatoarele, ținea ascuns de comunisti, undeva, in apartamentul lui minuscul de la Sala Palatului, blazonul familiei din care zicea el ca ne tragem. Blazonul familiei Grimani, descendenti ai Dogilor de Venezia. Există si acum Palazzo Grimani. Strabunica (sau bunica, nu mai stiu) bunicului meu era o Grimani, care, refugiata in Romania, l-a luat de barbat pe olteanul Țopescu”, a mărturisit Cristina.

Citeste si: După Ștefan Bănică Jr, Cristina Țopescu s-a mai iubit, în secret, cu un rocker celebru! A cântat în trupe precum: Iris, Voltaj sau Krypton

Citeste si: Cristina Țopescu urma să se mute într-un centru destinat persoanelor cu dizabilități! ”M-a întrebat dacă ar putea locui acolo”! Care urma să fie rolul ei?

Citeste si: Scrisoarea emoționantă a cățeilor către Cristina Țopescu! ”Pupă-i din partea noastră pe Fix, Codiță și pe toți prietenii care ne-au părăsit”

„Râdeam tot timpul cand, mândru nevoie mare, bunica-meu imi povestea din ce familie nobila ne-am trage noi si ce sânge albastru ne curge prin vine. Aristocrata Grimani si olteanul Țopescu, muream de râs. Uneori mă intreb unde o fi blazonul ăla pastrat de bunicul cu atata grija. L am vazut si eu, dar nu mai stiu nimic de el”, a mai dezvăluit Cristina. Blazonul familei există pe cele două palate construite de familie în secolul XVI. (vezi cum vorbea Cristina Ţopescu cu câinii în limbi străine)

fara descriere

Strămoşii Cristinei Ţopescu au construit două palate la Veneţia: „Familia Grimani există în continuare" 

Este vorba despre Palazzo Grimani di Santa Maria Formosa şi Palazzo Grimani di San Luca, ambele construite în stil renascentist. Ultimul a fost ridicat pentru judecătorul Gerolamo Grimani, iar primul a fost cumpărat de Antonio Grimani când a devenit doge. În prezent, Palazzo Grimani di San Luca este sediul Curţii de Apel din veneţia, în timp ce Palazzo Grimani di Santa Maria Formosa a devenit muzeu aflat în proprietatea statului. „Familia Grimani exista in continuare, mi-ar face placere sa vi-i prezint”, i-a scris Cristinei un internaut. „O daaa, ce mi-ar placea”, a răspuns Cristina, care n-a mai avut timp, din păcate, să plece la Veneţia.

Cristina Țopescu (59 de ani) a fost găsită fără suflare, duminică seară, pe 12 ianuarie, în casa sa din Otopeni. O vecină a sunat la poliție pentru că nu o mai văzuse de trei săptămâni. Informația a fost confirmată de poliție și de către șeful Ambulanței din București.  Potrivit Poliției, în cursul serii de duminică, 12 ianuarie, în jurul orelor 22:00, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni. În urma sesizări, polițiștii orașului Otopeni au intrat în imobilul respectiv unde au găsit o persoană decedată care nu prezintă urme vizibile de violență. Trupul Cristinei a fost incinerat joi, 16 ianuarie, la crematoriul Vitan-Bârzeşti, cenuşa fiind depusă într-o urnă la Cimitirul Bellu.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate