Strigătul de disperare al unei asistente de la Suceava: "Ne lipim combinezoanele cu scotch și le căptușim cu cearșaful de pe targă"

O asistentă de la Ambulanța Suceava a vorbit cu lacrimi în ochi despre lipsa echipamentelor din spital.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere


In articol:

O asistentă de la Ambulanța Suceava a povestit cu ochii în lacrimi de condițiile grele și lipsa echipamentelor cu care se confruntă cadrele medicale din Suceava.

Asistenta a declarat la un post de televiziune că, atât ea, cât și colegii ei luptă pentru a le oferi pacienților lor o șansă la viață, în condițiile în care spitalele din județ sunt supraaglomerate, iar echipamentul lor de protecție este precar, departe de a fi suficiente în lupta cu virusul mortal.

Citeste si: Prima reacție a Ministrului Mediu după semnalarea poluării din București. De la ce este de fapt mirosul greu de suportat 

"În momentul de față, suntem carne de tun. Nu avem ținute, se rup. Te obligă să le tragi cu scotch, să le căptușești cu cearșafurile care sunt puse pe targă. Avem acei botoșei pe care îi au vizitatorii în spital și se rup de la atâtea drumuri - suntem efectiv fără nicio protecție.

Ochelarii au fost o vreme, apoi nu au mai fost. Te obligau să îi iei, să îi dezinfectezi și să îi pui mai departe la ochi. Acele viziere s-au primit din fel și fel de sponsorizări, măștile se dau cu bucata. Trebuie să ai grijă ca pe icoana cea sfântă, Doamne ferește să le consumi.

fara descriere

Și ești obligat să taci. Dacă faci un comentariu pe Facebook, ești sunat și amenințat cu procuratura. Un coleg de-al meu a postat un comenatriu și o fotografie cu ținuta purtată de asistenții pe ambulanță și a fost sunat imediat de domnul director, care i-a spus că va avea de-a face cu procuratura dacă nu le șterge.

Citeste si: Sute de oameni s-au înscris să testeze vaccinul împotriva coronavirus! Autoritățile din Rusia spun că ar putea începe din iunie

 

Când i-am arătat domnului director ținutele rupte de pe noi, dumnealui a dat din umeri și a spus 'asta este, nu ai ce face, bine că le avem și pe astea'", a mai spus asistenta

fara descriere

Ambulanțierul din Suceava răpus de coronavirus moștenise meseria de la tatăl său

Un ambulanțier de 53 de ani din Suceava a murit ieri infectat cu coronavirus, fiind primul cadru medical răpus de acest virus care face din ce în ce mai multe victime și în țara noastră.

Ambulanțierul de 53 de ani a avut primele simptome ale coronavirusului în data de 24 de martie. Bărbatul a fost testat și a primit rezultatul pozitiv șase zile mai târziu, pe 30 martie. Potrivit Mediafax, ambulanțierul a refuzat să stea internat în spital și a primit îngrijiri medicale la domiciliu.

Citeste si: Informații oficiale: numărul deceselor provcate de coronavirus a ajuns la 203

 

„Directoarea medicală ținea legătura cu el. Mi-a spus că a vorbit și ieri (luni – n.r.). I s-a părut că nu este într-o stare bună și i-a recomandat să meargă la spital dar bărbatul susținea că dacă îi va fi rău va suna”, a declarat, pentru Mediafax, managerul Alexandru Lăzăreanu.

Ambulanțierul din Suceava lucra de 25 de ani în domeniul medical și a moștenit meseria de la tatăl său. 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate