Strigătul disperat al unui medic din linia întâi: „Ministerul ne declară suport Covid, dar noi nu suntem nici cal, nici măgar”

Chirurgul Alexandru Gâdea de la Spitalul CFR Witting din București a declarat pentru Libertatea.ro că în cadrul unității medicale nu există medici infecționiști și nici secție de terapie intensivă, deși autoritățile au desemnat spitalul drept suport pentru această boală.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Mărturie a unui medic: „Nu avem infecționist, nu avem Terapie Intensivă
Mărturie a unui medic: „Nu avem infecționist, nu avem Terapie Intensivă


In articol:

Doctorul Alexandru Gâdea atrage atenția că Spitalul CFR Witting din București nu poate fi considerat suport Covid, așa cum l-au declarat autoritățile, pentru că unitatea spitalicească nu dispune de medici infecționiști sau de secții ATI unde să se gestioneze cazurile grave de Covid.

„Ministerul ne declară și crede că noi suntem suport, noi nu suntem nici cal, nici măgar, iar dacă avem complicații dăm telefon din nou la SMURD și îi transferăm. Până acum am avut cel puțin doi pacienți care au fost luați cu SMURD și duși la alt spital suport care are ATI””, a declarat Alexandru Gâdea, medic de chirurgie internă și lider de sindicat, pentru Libertatea.ro.

Citeste si: Unii copii infectați cu COVID-19 se simt rău și după luni de zile de la vindecare. Ce este oboseală postvirală

Citeste si: Coronavirus la FCSB! Primele declarații ale lui Gigi Becali: „Ce facem acum? Ne speriem de virus? Trebuie să jucăm”

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: Bilanț Covid-19, 14 august: 1415 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore

„Ventilatoarele avem, dar nu sunt medici care să le folosească ”

Medicul Alexandru Gâdea atrage atenția că o secție de terapie intensivă este indispensabilă mai ales într-un spital suport Covid. În plus, el susține că ventilatoarele nu au fost distribuite corect, pentru că nu sunt suficienți medici care să le utilizeze.

Ni s-au adus 16 ventilatoare, nu știu de ce au cumpărat atâtea, pot să îmi imaginez, să fac presupuneri, dar nu le fac, ci doar constat. Iar dintre aceste 16 ventilatoare nici măcar 6 nu sunt funcționale pentru că nu avem personalul suficient”, spune medicul Gâdea. „Sunt paturile frumos așa aranjate, fiecare cu ventilatorul lui, dar nu sunt funcționale că nu are cine să le folosească. Trebuie să fie deservite oră de oră de un personal, pe care noi nu îl avem”, a adăugat acesta.

Spital suport Covid fără medici epidemiologi

Mărturie a unui medic: „Nu avem infecționist, nu avem Terapie Intensivă
Mărturie a unui medic: „Nu avem infecționist, nu avem Terapie Intensivă

Medicul susține că spitalul are trei medici de ATI și niciun medic epidemiolog. Singurul care a rămas s-a transferat la DSP, potrivit informațiilor furnizate de medicul Alexandru Gâdea, pentru Libertatea.ro. El spune cât de important este ca un spital să aibă medici infecționiști.

„Medicii care acționează pe această mare secție COVID și care sunt de gardă nu au specialitatea asta. Se fac două linii de gardă, că avem 30-40 de pacienți. Una e pe medicină internă, dar în a doua gardă activează toți medicii – ORL, oftalmo, chirurgie – dar fără să aibă calitatea. Ei pot să ajute, dar ca să ajuți, trebuie să ai și calitatea. Altfel intră în malpraxis. Acești medici trebuiau să îngrijească pacienții pentru afecțiuni conexe. Noi funcționăm de fapt ca un fel de secție externă a unui spital de infecțioase. Vine pacientul cu tratament cu tot și noi îl îngrijim. Dar noi nu avem infecționist. Bolnavul nu e ca o mașină, i-ai dat ceva și merge. Dacă se modifică ceva în starea lui, cine schimbă schema de tratament? Nu merge așa cu infecționistul. A trecut pe acolo, a făcut check-in, check-out și a plecat”, a spus chirurgul.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

VIDEO Incident sângeros cu un hoţ prins la furat într-un supermarket. Bărbatul a încercat să-și ia viața

De pe 15 august intră în vigoare Noua Casă. Aici ai toate detaliile

Coronavirus la FCSB! Primele declarații ale lui Gigi Becali: „Ce facem acum? Ne speriem de virus? Trebuie să jucăm”

Andreea Pirui, din nou în brațele lui Marius? Imaginea care i-a dat de gol pe cei doi concurenți de la Puterea Dragostei

Caz revoltător în Ploiești. O femeie de 45 de ani a murit după un avort. Medicul vinovat a încercat să cumpere tăcerea familiei: „Ce să facă bre cu banii? Mie dă-mi-o sănătoasă”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies