
In articol:
Conform edupedu.ro, anul școlar 2022- 2023 poate avea mai multe modificări în structura sa, astfel că elevii nu vor mai învăța după semestre sau trimestre, ci după o serie de module.
Pentru moment, nu s-a decis cu exactitatea care va fi metoda prin care noul an școlar va fi structurat.
Ministrul Educației, Prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, a declarat că anul școlar viitor poate suferi o serie de modificări, fiind o premieră în sistemul educațional din România. Noile schimbări pot aduce eliminarea semestrelor și trimestrelor și aplicarea a 5 module, fiecare modul fiind urmat de câte o scurtă vacanță.
„Vom avea 5 module de învățare care vor alterna cu vacanțele. Practic, se renunță la semestre și trimestre. Se lucrează la evaluare acum, să vedem cum se va putea face”, spun sursele Edupedu.ro.
Pe lângă modificarea structurii anului școlar viitor, o altă propunere care se dezbate în acest moment ar fi eliminarea tezelor și aplicarea unui sistem de evaluare periodic pentru elevi.
„Se merge pe vacanțele din octombrie și februarie, vor fi structurate pe module conform propunerilor de la CNPEE”, au mai spus sursele în urma discuțiilor din ședința Consiliului pentru Dialog Social de la Ministerul Educației, care a început la ora 10:00, miercuri dimineață.
Citeste si: BACALAUREAT 2022. Ministerul Educației a publicat calendarul examenului de Bacalaureat 2022
Care va putea fi calendarul noului an șoclar?
Conform informațiilor oferite de Ministrul Educației, în cazul aplicării noilor propuneri cu privire la structura anului școlar, anul școlar va începe pe 5 septembrie și se va finaliza pe 16 iunie.
„În primul rând o vacanță la finalul lunii octombrie, de o săptămână, după primul modul de învățare, pentru toți elevii. În octombrie pentru toți elevii, subliniez, pentru că cei din învățământ primar și grădinița aveau, cei din gimnaziu și liceu nu aveau, acum propunerea este pentru toți elevii și preșcolarii să aibă această vacanță la final de luna
A treia vacanță să fie în luna februarie, o săptămână. A patra vacanță să fie de sărbătorile pascale, în anul 2023 putem să avem o vacanță de aproape două săptămâni, care să includă și sărbătorile pascale ortodoxe și pe cele catolice. Și, de asemenea, să avem și o vacanță de vară care ar putea să înceapă pe data de 17 iunie și să se termine pe data de 4 septembrie”, a spus ministrul Educaţiei în urmă cu 3 zile.
Așadar, noul an școlar va putea arăta în felul următor:
5 septembrie – 21 octombrie – modul
22 octombrie – 30 octombrie – vacanță de toamnă pentru toți elevii
31 octombrie – 21 decembrie – modul
22 decembrie – 6 ianuarie 2023 – vacanța de iarnă
9 ianuarie – 3 februarie – modul
6 februarie – 10 februarie – vacanță intersemestrială
13 februarie – 6 aprilie – modul
7 aprilie – 18 aprilie – vacanța de primăvară
19 aprilie – 16 iunie – modul
17 iunie – 4 septembrie – vacanța de vară