STS, noi precizări în cazul crimei din Caracal: "Apelurile la 112 au fost transferate poliției Slatina. Au fost indexate ca lipsire de libertate"

Mariana Pop, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Telecomunicații Speciale, a declarat vineri seara că Serviciul a respectat toate procedurile în cazul apelurilor de la Alexandra Măceșan.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere

”STS operează centrele pentru apeluri de urgență 24 de ore din 24. Operatorii transferă apelurile către dispecerii servicilor de intervenție (…) STS nu are atribuții sau responsabilități care să privească realizarea intervenției”, a declarat Mariana Pop.

”Cele trei apeluri preluate de operatorii 112 au fost transferate dispecerilor de la poliția Slatina (…) Odată cu transferul la poliția Slatina, cazul a fost indexat drept lipsire de libertate”, a precizat Mariana Pop. 

Ce spunea STS despre apelul de urgență al tinerei care a fost ucisă de bărbatul din Caracal

- 11:05:41: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliției 
- 11:05.52: apelanta a deconectat apelul cu operatorul 112
- 11:06:55: dispecerul Poliției a preluat cazul de la operatorul 112, apelanta nemaifiind în convorbire;
Al doilea apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:06:25
- 11:06:55: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliției
- 11:07:53: dispecerul Poliției a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta;
Pe timpul discuției cu dispecerul de la Poliție, apelanta nu a reușit să furnizeze date privind adresa/locația în care se află, dar a furnizat o adresă de pe o carte de vizită pe care o găsise în locația în care se afla. Apelanta a menționat că nu știe dacă adresa de pe cartea de vizită este cea în care se află la momentul apelului.
Al treilea apel a fost preluat de operatorul 112 la ora 11:12:36
- 11:12:43: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliției
- 11:12:51: : dispecerul Poliției a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta;
Ulterior, pentru a obține informații suplimentare referitor la locul în care se afla apelanta, operatorul 112 a încercat de nouă ori să reapeleze numărul de pe care s-a efectuat apelul, la toate aceste apeluri intrând mesageria vocală.
STS nu identifică locul telefonului și nici celula operatorului de telefonie prin care se efectuează apelul. 
Toate aceste informații sunt furnizate de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului, sub forma unor sectoare de cerc și sunt disponibile la nivelul operatorilor și dispecerilor implicați în gestionarea cazului.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate