Stuație epidemiologică gravă la un spital din Moldova! Medicii se luptă atât cu epidemia de COVID-19, dar și de tuberculoză

Bolnavi de TBC și de COVID-19, asta tratează medicii unui spital din Iași. Situația este îngrijorătoare, susțin aceștia.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Dacă până acum medicii aia făceau față unei epidemii, iată că o alta i-a luat prin surprindere și pune mare presiune pe sistemul sanitar. În această situație sunt cadrele medicale de la un spital din Moldova.

Aceștia spun că mulți pacienți internați în unitatea medicală nu sunt infectați numai cu virusul SAS-CoV-2, ci au un număr însemnat de bolnavi de TBC. 

TBC-ul este tot mai întâlnit în cazul românilor, fiind, de asemenea, o boală foarte periculoasă care atacă plămânii este tot mai prezentă în județele Moldovei. În ultimele șase luni, peste 1.000 de români au fost depistați cu tuberculoză, iar în realitate numărul este mult mai mare, spun specialiștii, doar că bolnavii care suferă de TBC, la fel ca mulți care se infectează cu SARS-CoV-2, refuză să se testeze. 

Epidemie de TBC și de COVID-19 la un spital din Iași
Epidemie de TBC și de COVID-19 la un spital din Iași[Sursa foto: PixaBay]

Combinația letală! TBC și coronavirus într-un spital din Moldova 

Medicii de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi duc lupte grele nu cu una, dar cu două epidemii. După ce că volumul pacienților cu simtome grave de COVID-19 se mărește de la zi la zi, iar asta pune o mare presiune pe spitale, a mai apărut o epidemie. S-au înmulțit cazurile de îmbolnăvire cu tuberculoză, în special în Iași.

Pentru că pacienții nu se tratează la timp, boala avansează, iar ei ajuns în stare gravă la spital, iar medicii nu mai pot face nimic pentru a-i salva. 

Citeste si: “Am fost foarte afectată.” Catinca Roman, prima reacție după ce sora ei, Oana, a dezvăluit că nu vrea să-și viziteze mama- kfetele.ro

Citeste si: Dacian Cioloș, infectat cu virusul SRAS-CoV-2! Cum se simte fostul premier al României: „Am respectat toate măsurile de protecție”

Cadrele medicale au ajuns la capătul puterilor și spun că deja pacienții au dezvoltat o rezistenă la antibiotice și este din ce în ce mai greu să le salveze viața. 

Epidemie de TBC și de COVID-19 la un spital din Iași
Epidemie de TBC și de COVID-19 la un spital din Iași[Sursa foto: PixaBay]

Bolnavii de TBC nu respectă tratamentele prescrise de medici

Circa 150 de paturi, câte sunt disponibile pentru bolnavii de tuberculoză la Spitalul de Pneumofiziologie din Iași, sunt aproape epuizate. În ultimele șase luni au fost raportate peste o mie de cazuri de pacienți infectați cu TBC doar în Iași. Medicii se plâng că bolnavii nu respectă schemele de tratament prescrise de ei și ajung să facă complicații grave, în unele cazuri chiar letale. 

La un simplu control de rutină, medicii au depista încă 18 cazuri noi de pacienți cu tuberculoză. aceștia trag un semnal de alarmă și spun că numărul este în realitate mult mai mare, doar că bolnavii refuză să se testeze! 

Citeste si: O gălățeancă a fost găsită moartă în casă. Femeia era suspectă de COVID și aștepta rezultatul testului PCR. Soțul ei este în stare gravă la spital

„Va creşte numărul, noi suntem într-o epidemie de tuberculoză, de fapt. Zona de nord-est a României este o zonă defavorizată din punct de vedere socio-economic. E vorba de impactul socio-economic şi de elementele microbiene care determină boala. Dacă ai un individ subnutrit, alcoolic, care locuieşte împreună cu alţi 7-8 în casă, vei avea şi cazuri de tuberculoză”, a declarat Adriana Sorete, şef Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie Iași.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Imagini șocante de la un spital din Constanța! Pacienți infectați cu COVID-19 stau pe holuri, înveliți cu cearșafuri

Situație critică la spitalul din Craiova! Doi pacienți bolnavi de COVID-19 au murit în timp ce așteptau eliberarea unui pat la ATI

Nelu Ploieșteanu trece prin momente critice, fiind internat cu COVID-19. Care este starea de sănătate a artistului

O femeie de 71 de ani a testat eficiența vaccinului pe o secție COVID. Pensionara a stat fără protecție pe o secție plină de bolnavi

Se întâmplă în TOATE MAGAZINELE din România! Este cutremur total. Nu mai scăpăm

„Când îmi dădea o palmă, vedeam stele verzi și îmi țiuia timpanul.” Oana Roman, despre întâmplările chinuitoare din copilărie

Situație incredibilă în televiziune! Își FEREȘTE COPIII de PROPRIA EMISIUNE

Nelu Ploieșteanu trece prin momente critice, fiind internat cu COVID-19. Care este starea de sănătate a artistului

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies