Studiile care arată ce îi îmbătrânește, de fapt, pe oameni! Nu are legătură cu tutunul, alcoolul sau stresul

Un studiu realizat de specialiștii din Hong Kong arată care sunt factorii care duc la îmbătrânirea rapidă a oamenilor.

Autor: Maria Georgiana

In articol:

Un studiu realizat de specialiștii de la Hong Kong prezintă factorii care îi îmbătrânesc cel mai mult pe oameni. De precizat este că, rezultatele cercetării au demonstrat că tutunul, alcoolul sau stresul nu au nicio legătură cu îmbătrânirea rapidă a unei persoane, ci există alți factori mult mai puternici decât aceștia.

Care a fost, de fapt, scopul principal al studiului

De precizat este că, scopul principal al acestui studiu a fost acela de a demonstra oamenilor că își pot îmbunătăți sănătatea fizică prin intermediul sănătății lor mentale, conform autorului principal al cercetării, Fedor Galkin, directorul departamentului de dezvoltarea științifică a afacerilor la Deep Longevity Limited din Hong Kong.

Citeste si: „Este cea mai mică rată a natalității din istoria României”. Statistica ar putea prăbuși piața forței de muncă din țara noastră| EXCLUSIV

Ei bine, însă, cu siguranță foarte multe persoane credeau până acum că, de fapt, stresul, tutunul sau alcoolul sunt principalii factori care duc la îmbătrânirea rapidă. Cu toate acestea, însă, în realitate lucrurile stau diferit, căci rezultatele studiului au arătat că starea emoțională, în special singurătatea sau lipsa afecțiunii sunt factorii numărul 1 ai îmbătrânirii.

Citeste si: „L-am bătut și eu pe el. Ne băteam parte în parte”. Adriana Bahmuțeanu, declarații halucinante despre loviturile încasate de la Silviu Prigoană: „Da, m-a bătut cu pliciul”- kanald.ro

Citeste si: Cutremure în România! Anunțul momentului după cutremurul devastator din Turcia- stirilekanald.ro

"Pentru a fi mai specific, procesele de îmbătrânire la nivel scăzut pot fi afectate de starea dumneavoastră emoțională", a spus Galkin.

Citeste si: Ce ingrediente trebuie sa contina produsele cosmetice de calitate?

De asemenea, printre cele mai dăunătoare aspecte ale tinereții sunt și traumele din copilărie, dar și stresul post-traumatic, care pot scurta viața unei persoane, în lipsa unui tratament corespunzător.

"În secolul XX, reducționismul științific s-a instalat practic în fiecare domeniu al științei. A fost în biologie – organismul este format din celule și molecule, așa că dacă înțelegem moleculele, putem înțelege organismul. Acest lucru ne-a restrâns viziunea în multe aspecte. Un astfel de exemplu este studiul îmbătrânirii. Îmbătrânirea este un fenomen cu mai multe fațete cu componente sociale și (economice), dar în biologie, este obișnuit să-l studiem într-un sens mult mai restrâns.

Știm că traumele din copilărie sau tulburarea de stres post-traumatic (PTSD) accelerează îmbătrânirea epigenetică, (la fel și stresul psihologic). Deoarece există o legătură, emitem ipoteza că ritmul fiziologic (la nivel scăzut) al îmbătrânirii poate fi manipulat folosind terapii psihologice (la nivel înalt)", a spus autorul studiului, Fedor Galkin, conform Sudy Finds.

Studiile care arată ce îi îmbătrânește, de fapt, pe oameni! Nu are legătură cu tutunul, alcoolul sau stresul

Fotografie cu scop ilustrativ

[Sursa foto: PixaBay]

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Aseară, Știrile Kanal D, prima opțiune a telespectatorilor din întreaga țară

Kanal D, lider absolut de audiență cu emisiunea de reportaje „Asta-i România!”

“Casa iubirii” a poziționat Kanal D pe primul loc în preferințele publicului din întreaga țară și de la orașe

Cutremur Turcia azi, 6 februarie 2023: Imagini cumplite din Nurdağı / Provincia Gaziantep. Este unul dintre cele mai puternice seisme din ultimii 100 de ani din Turcia

Declarații controversate făcute de Vladimir Putin. De ce a promis că nu-l va ucide pe Zelenski

Iată care sunt câteva dintre efectele stresului de la locul de muncă asupra oamenilor

"Eu sunt femeia cu care Printul Harry și-a pierdut virginitatea! Cum arată Sasha Walpole, femeia care l-a făcut bărbat pe Harry

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies