Studiu: Cât timp rămân imuni la coronavirusuri persoanele care au fost infectate și s-au vindecat

Imunizarea împotriva noului coronavirus rămâne în continuare un subiect de discuție controversat.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

Cât timp rămân imuni la coronavirusuri persoanele infectate


In articol:

Studiu: Cât timp rămân imuni la coronavirusuri persoanele care au fost infectate și s-au vindecat?
O întrebare care a stat la baza unui studiu care pune la îndoială introducerea "pașapoartelor de imunitate".
Pașapoartele de imunitate au fost aduse în discuție de unele guverne ce doresc să le ofere celor care s-au vindecat de COVID-19, mergând pe premiza că astfel de persoane nu se pot infecta, informează Euronews.
Astfel, cercetătorii au monitorizat 10 bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 40 de ani.
La începutul studiului s-a determinat nivelul de anticorpi regăsiți în corp în urma infectării cu oricare dintre cele patru coronavirusuri sezoniere, iar apoi au fost testați la intervale de 6 luni.

Citeste si: INTERVIU EXCLUSIV | Viorel Cataramă, interviu fabulos după tentativa de a se infecta, voluntar, cu COVID-19. Afaceristul, dezlănțuit la adresa autorităților

 

Persoanele infectate cu coronavirus nu devin automat imune

În urma studiului, cercetătorii au descoperit că imunitatea dobândită în urma infectării și vindecării este una de scurtă durată.

Astfel, există o “durată alarmant de scurtă a imunității împotriva coronavirusurilor”, oamenii de știință observând “reinfectări frecvente la 12 luni post-infecție și o reducere substanțială a nivelului de anticorpi la 6 luni după infectare”.

Citeste si: OMS: Vaccinaţi nou-născuţii conform graficului de imunizare, acordaţi prioritate vaccinurilor pneumococice

 

Cercetătorii au mai avertizat că cele patru tulpini ale coronavirusurilor sunt „diferite din punct de vedere biologic, dar cu toate acestea, toate par să inducă o imunitate de scurtă durată cu pierderea rapidă a anticorpilor”.

„Dacă SARS-CoV-2 se va comporta ca un coronavirus sezonier în viitor, putem avea un model similar. Întrucât imunitatea se poate pierde la 6 luni după infecție, pare să fie foarte puțin probabilă atingerea imunității colective prin infecții naturale”, au mai spus ei.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate