STUDIU: Cine împrăștie virusul SARS-CoV-2. Categoriile de vârstă cele mai predispuse la răspândire

Un studiu efectuat în Statele Unite ale Americii au scos la iveaă categoriile de vârstă care răspândesc cel mai mult coronavirusul.

Cine răspândește coronavirusul în SUA
Cine răspândește coronavirusul în SUA [Sursa foto: Pexels]
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Un studiu derulat în Statele Unite ale Americii a arătat care sunt categoriile de vârstă cele mai predispuse la răspândirea virusului care a îngenunchiat sistemele sanitare din mai multe țări și a declanșat o criză epidemiologică la scară mondială. 

Virusul SARS-CoV-2 a apărut pentru prima dată în Wuhan, China, pe 17 noiembrie 2019, iar încet, dar sigur s-a răspândit în toată lumea. Specialiștii americani din Sănătate au efectuat un studiu care să-i ajute să înțeleagă mai bine cine răspândește boala, iar rezultatele sunt neașteptate, pentru că inițial copiii erau considerați principalul factor de răspândire, însă iată că nu este deloc așa. 

Cine răspândește coronavirusul în SUA
Cine răspândește coronavirusul în SUA [Sursa foto: Pexels ]

Cine provoacă cele mai multe îmbolnăviri de coronavirus 

Rezultatul studiului relevă faptul că tinerii cu vârste începând de la 20 de ani și adulții de până la 50 de ani sunt principalii factori de răspândire al coronavirusului în SUA. Aceștia sunt responsabili pentru 76% din infectări. 

Datele de la același studiu mai arată că persoanele cu vârste între 35 și 49 de ani sunt responsabile pentru 41% din îmbolnăviri, în timp ce tinerii cu vârste între 20 și 34 de ani sunt responsabili pentru alte 35% dintre cazuri.

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

Cine răspândește coronavirusul în SUA
Cine răspândește coronavirusul în SUA [Sursa foto: Pexels ]

Citeste si: Țara care și-a propus să vaccineze toată populația în doar 9 luni! „Începem iniţial cu Pfizer la sfârşitul acestei luni şi apoi cu AstraZeneca în martie”

Studiul a demosntrat astfel că cei mici nu sunt principalul canal de transmitere a coronavirusului, așa cum era considerat la începutul pandemiei.

Copiii și adolescenții au provocat doar 6% dintre îmbolnăvirile cu COVID-19. Nici persoanele vârstince nu sunt un pericol, categoria cu vârste între 50 și 64 de ani a fost responsabilă pentru doar 15% din cazuri. 

Situția epidemiologică în Statele Unite ale Americii

Cazurile de îmbolnăvire în SUA
Cazurile de îmbolnăvire în SUA[Sursa foto: Pexels]

Pe 4 februarie, Statele Unite ale Amercii au raportat 126.842 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19. De la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent 26,7 milioane de americani s-au îmbolnăvit, iar dintre aceștia 456 de mii și-au pierdut viața, SUA fiind una dintre cele mai afectate țări din

lume ca urmare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. 

Citeste si: A treia tranșă de vaccin Moderna ajunge vineri în România! 42.000 de doze vor fi aduse

La nivel mondial, 105 milioane de oameni au trecut prin boala provocată de coronavirus, dintre care 58,3 milioane s-au vindecat. Bilanțul negru la nivel internațional al victimelor răpuse de COVID-19 a ajuns la 2,28 de milioane. 

Datele cu privire la îmbolnăvirile din SUA și pe plan mondial sunt furnizate de Wikipedia.ro și The New York Times

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Marea Britanie a adoptat noi restricții: ”Ne aflăm aproape de lockdown”

Câte persoane au fost vaccinate împotriva noului coronavirus în ultimele 24 de ore?!

Medicul Adrian Streinu Cercel vorbește despre importanța vaccinării: „Să se ducă să se vaccineze, e singurul sfat pe care pot să-l dau”

Horoscop Zilnic Vineri 30 Iulie 2021: o zi foarte productivă

Boala gravă care apare după COVID-19. Te bagă imediat în spital. Care sunt primele semne

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

Val de infecții la copii! Virusul este mai periculos decât Covid

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies