Studiu: Circa 2.43 milioane de romani sunt interesati sa faca achizitii de "Black Friday"

Aproximativ 4.1 milioane de romani au auzit de campania de reduceri "Black Friday" (vineri - 23 noiembrie) si asteapta ofertele retailerilor, iar dintre acestia 59.3%, aproximativ 2.43 milioane, sunt interesati sa faca achizitii, potrivit unui studiu realizat de compania Daedalus si publicat de Mediafax. Studiul a fost realizat pe un esantion de 2.000 de persoane, reprezentativ pentru populatia Romaniei

Distribuie pe:

Studiul a fost realizat pe un esantion de 2.000 de persoane, reprezentativ pentru populatia Romaniei din mediul urban si rural, cu varste intre 18 si 65 de ani. Comparativ cu Statele Unite ale Americii, unde 72% din totalul consumatorilor sunt familiarizati cu acest eveniment, in Romania doar 27.2% asteapta ofertele retailerilor. Dintre cei 2.000 de romani chestionati, 28.9% au specificat faptul ca vor cumpara de la eMAG.

"Ne asteptam ca inca din primele ore sa avem un trafic de 700.000 de vizitatori ai site-ului, iar pe intreaga zi sa primim pana la doua milioane de vizite", a precizat Radu Apostolescu, vicepresedinte si director de dezvoltare eMAG. Pentru a face fata cererii, eMAG a investit 200.000 de euro in infrastructura IT.

Conceptul "Black Friday" este imprumutat de pe piata americana si marcheaza intrarea in sezonul de cumparaturi de iarna prin acordarea de reduceri semnificative, pentru o zi. Romanii au adaptat "Black Friday" si, unele magazine participante, au anuntat reduceri pe toata durata sfarsitului de saptamana (23-25 noiembrie).


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate