Studiu uimitor: Lipsa gravitației ucide cancerul

Lipsa gravitației poate sa ucidă celulele canceroase. Acestea sunt concluziile unui grup de cercetători australieni, autori ai unui studiu remarcabil.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere

Lipsa gravitației poate sa ucidă celulele canceroase. Acestea sunt concluziile unui grup de cercetători australieni, autori ai unui studiu remarcabil.
În experimentele facute pe Pamant, s-a constatat că 80 si până la 90% din celulele maligne au murit după o singură zi în condiții de microgravitație.
Acest exepriment a fost făcut în lipsa oricărui alt tratament.

Specialiștii au testat patru tipuri de cancer, din diferite părți ale corpului: sân, ovare, plămâni și nas, potrivit digi24.ro.

„Multe persoane din jurul meu s-au îmbolnăvit de cancer și acest fapt m-a motivat să studiez celulele canceroase,” a declarat Joshua Chou, specialist în ingineria biomedicală la Universitatea de Tehnologie.

„Este imposibil să creăm un tratament tip <glonț de argint> pentru cancer și asta pentru că această boală diferă în funcție de pacient, iar oamenii reacționează diferit. Însă, vreau să știu dacă au ceva în comun aceste tipuri de cancer. Acesta este motivul pentru care le-am pus încondiții de microgravitație,” a mai explicat specialistul.

Următorul pas este studierea mai amănunțită a celulelor canceroase pe Stația Spațială.

„Am luat patru tipuri diferite de celule canceroase din diferite părți ale corpului – sân, ovare, plămâni și nas – și le-am pus în condiții de microgravitație. Astfel am descoperit că în 24 de ore, 80-90% din aceste celule canceroase au murit,” a spus specialistul.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate