Studiul care aruncă în aer tot ce se știa despre varianta Delta! Specialiștii sunt în alertă

Ultimul studiu despre varianta Delta a coronavirusului îi alertează pe specialiști.

coronavirus
Fotografie folosită cu scop ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Clara Ionescu

In articol:

Varianta Delta a coronavirusului începe să îi alerteze atât pe cetățeni, cât și pe specialiști. Public Health England (PHE) a făcut public un studiu despre varianta Delta a virusului, iar rezultatele au fost neașteptate. Chiar dacă vaccinul are o rată extrem de mare împotriva coronavirusului și a mutațiilor, riscul transmiterii virusului de către persoanele vaccinate nu este încă foarte cert.

Potrivit studiului, persoanele imunizate ar putea să transmită varianta Delta a coronavirusului la fel de ușor ca cei care nu s-au vaccinat.

„Anumite constatări iniţiale (…) arată că încărcăturile virale în cazul celor care s-au infectat cu (varianta) Delta după ce au fost vaccinaţi ar putea fi similare celor observate la persoanele nevaccinate”, a transmis Public Health England (PHE).

Institutul britanic de sănătate publică a mai transmis că din totalul cazurilor confirmate cu varianta Delta care au ajuns la spital din 19 iulie, 55,1% au fost persoane nevaccinate, în timp ce 34,9% aveau ambele doze de vaccin. PHE a subliniat faptul că acest studiu nu este încă confirmat, fiind nevoie de mai multe analize. 

„Acest lucru ar putea avea implicaţii asupra contagiozităţii oamenilor, indiferent că sunt sau nu vaccinaţi. Totuşi, aceasta este o analiză exploratorie preliminară şi este nevoie de mai multe studii ţintite pentru a o confirma”, a mai transmis sursa citată.

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

valeriu gheorghiță
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România [Sursa foto: Captura Video]

Valeriu Gheorgiță, noi detalii despre varianta Delta: „A devenit dominantă la nivel european”

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, s-a prezentat în stațiunea Vama Veche, unde a vaccinat turiștii dornici să se imunizeze.

El a susținut o declarație de presă, în care a vorbit despre importanța imunicării și faptul că varianta Delta este din ce în ce mai prezentă la nivel european.

Citeste si: România trece pe lista verde a Marii Britanii. Măsura intră în vigoare din 8 august

„Este perioada de concedii. Este perioada de vară. Avem o situaţie epidemiologică încă una bună şi stabilă.

Tocmai de aceea, cred că este perioada oportună prin care putem să ne protejăm mai bine pe noi şi pe cei din jurul nostru.

E evident că România înregistrează o creştere a numărului de cazuri. E o creştere lentă, dar progresivă. Ne uităm la ce se întâmplă în restul ţărilor europene unde creştere este exponenţială. Nu avem motive să credem că în perioada următoare situaţia se va îmbunătăţi, în condiţiile în care varianta Delta a devenit dominantă la nivel european”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies