SUA: 20 de morţi într-un atac cu caracter rasist în Texas

Un bărbat a deschis focul, sâmbătă, într-un centru comercial din El Paso, Texas, în sudul Statelor Unite, ucigând 20 de persoane venite la cumpărături înainte de a fi arestat de Poliţia care suspectează o crimă cu caracter rasist, potrivit AFP.

Distribuie pe:

Autor: R.B.

fara descriere

În urma atacului care a avut loc la un hipermarket Walmart din comunitatea hispanică au fost şi 26 de răniţi, dintre care unii se află în stare critică. 

Poliţia l-a arestat pe bărbatul în vârstă de 21 de ani şi anchetează o posibilă crimă "motivată de ură", care în SUA face referire la atacuri îndreptate asupra unor persoane pe motive ce ţin de culoare, origine sau religie.

fara descriere

Citeste si: Cea mai bună prietenă a lui Marcel Toader, dărâmată de durere: „Acum câteva luni și-a făcut toate analizele și...”

Citeste si: Povestea cutremurătoare a fotbalistului înjunghiat de 7 ori de interlopul Fane Căpăţână! Laurenţiu Lică a supravieţuit miraculos: „S-a rupt sabia în mine, sunt puternic!”

Citeste si: Mărturisire dureroasă a mamei Ioanei Condea! Ce face băiețelul tinerei omorâte de un proxenet când își vede bunica plângând

Un manifest, atribuit ucigaşului, circulă pe internet. Acest text denunţă în special "o invazie hispanică în Texas" şi face referire la crimele comise în moscheile de la Christchurch din Noua Zeelandă (51 morţi, pe 15 martie).

El Paso are o populaţie în proporţie de 80% hispanică, potrivit statisticilor din 2018.

Trei mexicani au fost ucişi în atacul din zona comercială.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate