Subiecte BAC 2020. Ce subiecte au picat la proba de Limba și literatura română

Subiecte BAC 2020. Bacalaureat 2020 a început luni, 22 iunie, cu examenul la Limba și literatura română, prima probă scrisă a absolvenților liceu. Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate pe edu.ro în cursul zilei.

Distribuie pe:

Autor: A.N.C

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea


In articol:

Inquam Photos / Octav Ganea

Candidaţii care au susţinut, luni, proba la limba şi literatura română a examenului de Bacalaureat au avut de rezolvat subiecte care au inclus un fragment din "Amintiri despre G. Călinescu" de Mircea Bandu, un altul din "Arhanghelii" de Ion Agârbiceanu şi de redactat un eseu despre o comedie studiată.

Fragmente din "Amintiri despre G. Călinescu", "Arhanghelii" şi un eseu despre o comedie studiată

La primul subiect al probei de limba şi literatura română a Bacalaureatului, candidaţii au avut de rezolvat mai multe cerinţe pornind de la un fragment din "Amintiri despre G. Călinescu" de Mircea Bandu. Rezolvarea acestor cerinţe însumează 50 de puncte.

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Citeste si: Bacalaureat 2020. Măsuri speciale pentru intrarea în centrele de examen şi în săli

Citeste si: Perle de la Evaluarea Națională la limba română: „Traian Vuia a proiectat un automobil... gen, de zburat”

Citeste si: BREAKING NEWS! Titularizarea a fost suspendată, pe durata stării de alertă, cu doar câteva ore înaintea începerii înscrierilor

Citeste si: Profesoară din Iași care a corectat lucrările de la Evaluarea Națională, confirmată cu COVID-19. Cu cine a intrat în contact

La subiectul al doilea, de 10 puncte, elevilor li s-a cerut să prezinte perspectiva narativă dintr-un fragment din "Arhanghelii" de Ion Agârbiceanu. Cel de-al treilea subiect a prevăzut redactarea unui eseu de minimum 400 de cuvinte, în care candidaţii să prezinte particularităţi ale unei comedii studiate. Acest subiect a fost notat cu 30 de puncte.

Fiecare candidat primeşte 10 punte din oficiu, iar timpul de rezolvare a subiectelor a fost de trei ore. Peste 155.000 de absolvenţi ai clasei a XII-a s-au înscris pentru a susţine Bacalaureatul, care a început luni, cu proba de Limba Română. Va fi organizată o sesiune specială, în 6 iulie, pentru elevii aflaţi în izolare sau confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Bacalaureat 2020. Măsuri speciale pentru intrarea în centrele de examen şi în săli

Evaluare Națională rezultate. Cum se afla nota în funcție de codul unic

Rezultate Evaluare Națională. Ce faci dacă ai pierdut codul de verificare a notei

Rezultate Evaluare Națională 2020. Edu.ro anunță notele elevilor

A murit judecătoarea Curţii Supreme a SUA. Ruth Bader Ginsburg a pierdut lupta cu cancerul la vârsta de 87 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies