Subiecte Evaluare Națională 2021. Ministerul Educației a publicat ghidul cu reguli și condiții pentru examenul dedicat elevilor de clasa a opta

Minsterul Educației fost publicat ghidul pentru elevii de clasa a 8-a, care conține regulile și condițiile examenului pentru Evaluarea Națională 2021.

Ghid de reguli pentru Evaluarea Națională 2021
Ghid de reguli pentru Evaluarea Națională 2021[Sursa foto: Mediafax]
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Elevii claselor terminale de gimnaziu vor susține Evaluarea Națională începând cu data de 22 iunie 2021, când vor da proba scrisă la Limba și Literatura Română.

Pe data de 24 iunie candidații susțin proba la matematică, iar cea la limba maternă va avea loc pe 25 iunie.

Ghid de reguli pentru Evaluarea Națională 2021

Ministerul Educaţiei a publicat un ghid informativ destinat elevilor care susţin vara aceasta Evaluarea Naţională. Documentul conține informații organizatorice și sanitare pentru examen, dar și regulile pentru desfășurarea probelor scrise în perioada 22-15 iunie și din sesiunea specială.

Citeste si: Admitere liceu 2021. Cu ce medie se intră la Colegiul Național "Spiru Haret", din București

„Publicăm un ghid informativ destinat candidaților care vor susține evaluarea națională la finalul clasei a VIII-a (EN VIII) în acest an școlar (2020- 2021) și, în egală măsură, părinților acestora. Ghidul conține informații utile despre condițiile de examen (informații de natură organizatorică & sanitară) și despre desfășurarea propriu-zisă a probelor scrise.

De asemenea, sunt incluse informații despre modalitatea de evaluare a lucrărilor (contestații), dar și sfaturi privind organizarea timpului de lucru pe durata celor 120 de minute rezervate fiecărei probe”, precizează ministerul pe pagina oficială.

De asemenea, sunt incluse informaţii despre depunerea contestaţiilor şi sfaturi privind organizarea timpului de lucru pe durata celor 120 de minute rezervate fiecărei probe. Începând cu ora 9:00, candidaţii vor primi broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciorne.

Candidaţii vor completa căsuţele de indentificare în maximum 15 minute şi asistenţii vor verifica datele înscrise de aceştia şi vor secretiza caseta.

 „La proba de limba română şi/sau maternă, un răspuns completat în căsuţa de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuţă şi scrierea în dreapta căsuţei a literei asociate răspunsului considerat corect. La proba de limba română şi/sau maternă, un răspuns care constă în marcarea cu X a unei opţiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X şi

marcarea cu X a răspunsului considerat corect. La proba de limba română şi/sau maternă sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră, iar în cazul itemilor care vizează sintaxa frazei nu se consideră semn particular delimitarea propoziţiilor în frază”, se arată în ghid.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Subiecte Evaluare Națională 2021. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul: "Am adaptat tematica de examen la specificul acestui an atipic"

De asemenea, la proba de matematică, un răspuns de la subiectul I sau de la subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală şi încercuirea altui răspuns considerat corect iar la figuri sunt permise marcajele pe figură şi completarea figurilor cu creion negru sau stilou/pix de culoare albastră.

„La proba de matematică este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion negru sau stilou/pix de culoare albastră) în spaţiul pus la dispoziţie pentru rezolvarea problemelor”, se mai arată în document.

Calendar Evaluare Națională 2021 – sesiunea iunie- iulie

Calendarul de desfășurare a Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a este cuprins în ordinul Ministerului Educației privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale în anul școlar 2020- 2021.

Citeste si: Calendar Evaluare Națională 2021. Au început examenele pentru elevii claselor a 8-a. Când vor fi afișate notele

 • 7 – 11 iunie 2021 – Înscrierea la evaluarea națională
 • 22 iunie 2021 – Limba și literatura română, probă scrisă
 • 24 iunie 2021 – Matematică, probă scrisă
 • 25 iunie 2021 – Limba și literatura maternă, probă scrisă
 • 29 iunie 2021 (până la ora 14:00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
 • 29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
 • 30 iunie – 4 iulie 2021 – Soluționarea contestațiilor 4 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Etapa specială pentru Evaluarea Națională 2021

MEC a decis ca anul acesta să fie organizată o sesiune specială pentru elevii clasei a VIII-a care au fost afectați de COVID-19. Astfel că, absolvenții de gimnaziu care au întâmpinat probleme medicale în prima etapă a examenului se pot înscrie în sesiunea specială care începe cu data de 28 iunie. Înscrierile se fac doar în baza unui certificat medical.

Citeste si: Topul specializărilor de liceu din România, după media de admitere

 • 28 iunie – 2 iulie 2021- Înscrierea la etapa specială a evaluării naționale
 • 5 iulie 2021 – Limba și literatura română– probă scrisă
 • 6 iulie 2021 – Matematica – probă scrisă
 • 7 iulie 2021 – Limba și literatura maternă – probă scrisă
 • 9 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (ora 12:00) Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)
 • 10-11 iulie 2021 – Rezolvarea contestațiilor
 • 12 iulie 2021 –  Afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

 

SURSE: edu.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Raluca Dumitru iese la atac! Faimoasa de la Survivor, frământată de curiozitate: ”Ștefan a pornit un război de când a intrat în competiție. De ce credeți că nu mai este alături...

Semn divin apărut pe cer la înmormântarea preotului ucis de Covid-19! Un nor în formă de înger și-a făcut apariția desupra bisericii

Mai multe școli din Capitală reiau cursurile cu prezență fizică. Despre ce unități de învățământ este vorba

Mesaje importante transmise de astre zodiilor, începând cu noaptea aceasta

VA FI TOTAL INTERZIS în România! Klaus Iohannis a decis. Reguli obligatorii în România (SURSE)

Un nou DIVORȚ BOMBĂ în showbiz! Pareau cuplul PERFECT in fata tuturor! Ce se intampla insa cand ajungeau acasa...

ARDE ROMÂNIA! Casa Domnului, mistuită de flăcări. Intervin zeci de pompieri

Doliu în sportul din România. A murit un renumit antrenor

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies