Subiecte Română simulare Evaluare Națională 2021. Ce subiecte au picat la Limba și Literatura Română

Ce subiecte au primit elevii claselor a 8-a la Limba și Literatura Română, la simularea pentru Evaluarea Națională 2021?

Autor: Loredana Dobre

In articol:

Elevii din clasele terminale de gimnaziu au început luni simularea pentru Evaluarea Națională 2021, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română.

Marți, 30 martie, candidații au proba la matematică, iar miercuri, 31 martie, aceștia vor suține proba la limba maternă.

Subiecte Română simulare Evaluare Națională 2021

Luni, 29 martie, elevii claselor a 8-a au susținut proba scrisă la Limba și Literatura Română la simularea pentru Evaluarea Națională 2021. Examenul a început la ora 9:00, când în care în fiecare sală de clasă au fost deschise plicurile sigilate cu subiectele multiplicate.

Citeste si: Simulare Evaluare Națională 2021. Modele de subiecte la Limba și literatura română: Teste de antrenament și bareme

Candidații au avut la dispoziție 2 ore pentru a rezolva subiectele la Limba și Literatura Română. Toate subiectele și baremele vor fi făcute publice de Ministerul Educației după încheierea examenului. 

Subiecte Română simulare Evaluare Națională 2021

Subiecte Română simulare Evaluare Națională 2021

Subiecte Română simulare Evaluare Națională 2021

Subiecte Română simulare Evaluare Națională 2021

Subiecte Română simulare Evaluare Națională 2021

Subiecte Română simulare Evaluare Națională 2021

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Subiecte Română simulare Evaluare Națională 2021

Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională 2021

Simulările examenelor naționale vor avea loc la finalul lunii martie. Elevii de clasa a 8-a încep simulările pe 29 martie cu Limba și literatura română.

Reguli simulare Evaluare Națională 2021. Ce trebuie să știe elevii

Elevii claselor terminale de gimnaziu care participă la simulările pentru Evaluarea Națională 2021 pot intra în clase până la ora 08.30. Proba începe la ora 09.00, când se deschid plicurile sigilate cu subiecte și vor avea la dispoziție 2 ore pentru rezolvarea acestora. Procesul este supravegheat audio-video, așa cum se întâmplă și în cazul examenelor de bacalaureat.

Citeste si: Noi restricții în București. Ce program au magazinele și până la ce oră este permisă libera circulație

Pentru a limita răspândirea noului coronavirus și ca măsură sanitară, elevii de la clase diferite nu se vor amesteca. Ei vor fi așezați în ordine alfabetică și vor sta câte unul în bancă, se precizează într-un document transmis școlilor. De asemenea, în sala de examen, aceștia nu au voie cu rucsacuri sau ghiozdane, manuale, foi, nici cu telefoane sau tablete.

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori: cadrele didactice din unitatea de învățământ care au urmat sau urmează programul de formare a profesorilor evaluatori pentru examenele și concursurile naționale vor fi selectate cu prioritate pentru evaluarea lucrărilor.

Citeste si: Simulare Evaluare Națională 2021. Modele de subiecte la matematică: Teste de antrenament și bareme

Profesorii au acces în școli în intervalul orar 7.00-7.30, dacă sunt în comisiile de evaluare. Profesorii asistenți vin la ora 8.00, iar cei evaluatori la ora 14.00.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă. Ele sunt comunicate elevilor și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor.

Notele obţinute la simulări evaluarea națională 2021 nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog, arată Ministerul Sănătății.

Calendar Evaluarea Națională 2021

7 – 11 iunie 2021 – Înscrierea la evaluarea națională
22 iunie 2021 – Limba și literatura română, probă scrisă
24 iunie 2021 – Matematică, probă scrisă
25 iunie 2021 – Limba și literatura maternă, probă scrisă
29 iunie 2021 (până la ora 14:00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
30 iunie – 4 iulie 2021 – Soluționarea contestațiilor
4 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

 

SURSE: observatorulph.ro 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Noi restricții în București. Ce program au magazinele și până la ce oră este permisă libera circulație

Alexandra Bodi, dezvăluiri șocante despre fostul ei partener de viață! Regina TikTok-ul nu îl iartă pe Ionuț Bodi: „Dacă nu era mama lui, era vai de el”

Câțiva cercetători români anunță când va fi atins platoul valului patru al pandemiei de COVID-19

Zi importantă pentru Tauri, Scorpioni și alte 6 zodii. Vor primi o lecție esențială pentru viață AZI

Doliu uriaș în POLITICA din România! A murit cel mai prezent politician din țară

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Megașoc pentru Iohannis! Trecutul neștiut iese la suprafață. Ceva mai rău nu i se putea întâmpla

Detalii din interior! Laurenţiu Reghecampf, apărat în divorţul de Anamaria Prodan: ,,Mi-e greu să cred că l-ar putea influenţa cineva”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies