Subiecte și Barem Matematică Evaluare Națională 2021. Ce subiecte au primit elevii de clasa a VIII-a la matematică

Ministerul Educației publică subiectele primite de elevii claselor terminale de gimnaziu la matematică, la examenul de Evaluare Națională 2021.

Autor: Loredana Dobre

In articol:

Elevii din clasele terminale de gimnaziu au susținut marți, 22 iunie, proba scrisă la Limba și Literatura Română la Evaluarea Națională 2021.

Joi, 24 iunie, candidații au dat proba la matematică, urmând ca vineri, 25 iunie, să aibă loc proba la limba maternă.

Subiecte și barem Matematică la Evaluarea Națională 2021

Ministerul Educației publică subiectele și baremele de corectare pentru Evaluarea Națională 2021 la matematică după încheierea examenului. 

Citeste si: Evaluare Națională 2021. Ministerul Educației a publicat ghidul cu reguli și condiții pentru examenul dedicat elevilor de clasa a VIII-a

Subiecte și barem Matematică la Evaluarea Națională 2021

Subiecte și barem Matematică la Evaluarea Națională 2021

Subiecte și barem Matematică la Evaluarea Națională 2021

Subiecte și barem Matematică la Evaluarea Națională 2021

Subiecte și barem Matematică la Evaluarea Națională 2021

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

Subiecte și barem Matematică la Evaluarea Națională 2021

Subiecte și barem Matematică la Evaluarea Națională 2021

Subiecte și barem Matematică la Evaluarea Națională 2021

Barem Matematică Evaluare Națională 2021

Barem Matematică Evaluare Națională 2021

Barem Matematică Evaluare Națională 2021

Reguli și condiții pentru susținerea examenelor la Evaluarea Națională 2021

Ministerul Educației a modificat unele reguli de la examenul pentru Evaluarea Națională 2021 și a decis că elevii vor avea 15 minute în plus pentru a completa caseta de identificare, iar cele 120 de minute vor fi dedicate rezolvării subiectelor. De asemenea, în acest an, candidații pot sublinia cuvinte sau desena figure geometrice fără ca acestea să fie considerate semne.

Citeste si: Subiecte Evaluare Națională 2021. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul: "Am adaptat tematica de examen la specificul acestui an atipic"

 • La probele scrise ale evaluării naționale elevii primesc subiectele în formă de broșură, putând să solicite şi pagini suplimentare dacă este cazul. Capsarea broșurilor se realizează înainte de distribuirea acestora ȋn săli, ȋn trei locuri (lateral stânga sus, jos și la mijloc). Eventualele foi suplimentare utilizate de către elevi se vor adăuga, prin capsare în alte două locuri, situate ȋntre cele trei locuri iniţiale, astfel încât broșurile cu pagini suplimentare vor avea 5 capse; broşura se predă la finalul probei şi, ȋntrucât conţine subiecte, aceasta nu rămâne ȋn posesia candidaţilor;
 • Numerotarea paginilor se realizează de către profesorul asistent la predarea lucrării de către elev. Pe prima pagină a broșurii se completează numărul total de pagini primite de la elev. Spațiile rămase libere/necompletate se barează/marchează cu litera Z.
 • Se aplică ștampila “Evaluare Națională 2021-C.E.”, atât în interiorul broșurii, la mijlocul paginilor, conform modelului notarial (jumătate pe pagina din stânga și jumătate pe pagina din dreapta) pentru a prinde fiecare dintre paginile broșurii, cât și peste colțul închis și lipit al lucrării, fără a semna lucrarea, înainte de ieșirea primului elev din sala în care se susține proba.
 • Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute; timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după completarea casetei de identificare, conform prevederilor art.17 alin (10) din Metodologia de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale.
 • Caseta de identificare se completează și se sigilează cu etichete.
 • În caseta de identificare, centrul de examen se completează numai în cazul în care școala de proveniență a elevului este arondată altei unități de învățământ.
 • Elevii cărora nu le este suficient spațiul din broșură pentru răspuns pot solicita pagini suplimentare pe care pot continua redactarea răspunsului.
 • La proba de limba română şi/sau maternă, un răspuns completat în căsuța de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat corect.
 • La proba de limba română şi/sau maternă, un răspuns care constă ȋn marcarea cu X a unei opțiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontala a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat corect.
 • La proba de limba română şi/sau maternă sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră, în cazul itemilor care vizează sintaxa frazei, nu se consideră semn particular delimitarea propozițiilor în frază.
 • La proba de matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul II poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect.
 • La figurile de la proba de matematică sunt permise marcajele pe figură și completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră.
 • La proba de matematică este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spațiul pus la dispoziție pentru rezolvarea problemelor.

Calendar Evaluare Națională 2021 – sesiunea iunie- iulie

Calendarul de desfășurare a Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a este cuprins în ordinul Ministerului Educației privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale în anul școlar 2020- 2021.

Citeste si: Evaluare Națională 2021. Modele de subiecte la Matematică pentru Evaluarea Națională 2021. Teste de antrenament și bareme

 • 7 – 11 iunie 2021 – Înscrierea la evaluarea națională
 • 22 iunie 2021 – Limba și literatura română, probă scrisă
 • 24 iunie 2021 – Matematică, probă scrisă
 • 25 iunie 2021 – Limba și literatura maternă, probă scrisă
 • 29 iunie 2021 (până la ora 14:00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
 • 29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
 • 30 iunie – 4 iulie 2021 – Soluționarea contestațiilor 4 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Etapa specială pentru Evaluarea Națională 2021

MEC a decis ca anul acesta să fie organizată o sesiune specială pentru elevii clasei a VIII-a care au fost afectați de COVID-19. Astfel că, absolvenții de gimnaziu care au întâmpinat probleme medicale în prima etapă a examenului se pot înscrie în sesiunea specială care începe cu data de 28 iunie. Înscrierile se fac doar în baza unui certificat medical.

 • 28 iunie – 2 iulie 2021- Înscrierea la etapa specială a evaluării naționale
 • 5 iulie 2021 – Limba și literatura română– probă scrisă
 • 6 iulie 2021 – Matematica – probă scrisă
 • 7 iulie 2021 – Limba și literatura maternă – probă scrisă
 • 9 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (ora 12:00) Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)
 • 10-11 iulie 2021 – Rezolvarea contestațiilor
 • 12 iulie 2021 –  Afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

 

SURSE: edu.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Prețul benzinei a explodat! La ce alte scumpiri să se aștepte oamenii în perioada următoare?

Prințesa Diana și-a prevestit moartea. Dezvăluirile făcute înainte de a-și pierde viața: ”Nu mă simt în siguranță nicăieri. Îmi fac griji până și din cauza frânelor de la mașină”

Atac armat la o universitate din Rusia! Studenții au sărit pe geam să nu fie împușcați

Smiley îi interzice Ginei să revină la „Asia Express”? „Nu știu, mai vedem, mai negociem!”

BOMBA zilei despre PFIZER! Ce efect secundar are a treia doză

DEZASTRU! S-a aflat adevărul despre ce le-a făcut Toni Iuruc primelor două soții. Familia Simonei Halep devine îngrijorată

Cazul Caracal, dezvăluiri epocale. De ce nu se va afla niciodată adevărul

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies