Subiecte și barem Română simulare Evaluare Națională 2022. EDU.RO: Cum se corectează subiectele la Limba Română

Ministerul Educației publică baremul la Limba și Literatura Română de la simularea Evaluării Naționale 2022!

Autor: Daniela Radan

In articol:

Elevii români aflați în clasa a VIII-a au susținut astăzi, 4 aprilie, simularea la Limba și Literatura Română din cadrul Evaluării Naționale 2022. Ministerul Educației publică subiectele și baremul de corectare după încheierea examenului.

Subiecte Română simulare Evaluare Națională 2022

Elevii de clasa a VIII-a au participat astăzi la simularea la Limba și Literatura Română din cadrul Evaluării Naționale 2022. Subiectele și grila de corectare vor fi făcute publice pe site-ul edu.ro.

La subiectul I, elevii claselor a VIII-a au primit două texte la prima vedere: opera „Dacia Felix” a lui Cezar Petrescu și „Oameni, fapte, amintiri” a lui Francisc Munteanu.

În a doua parte, la punctul B, candidații au avut de scris un text argumentativ de 50-70 de cuvinte cu opinia lor despre întrebarea „Crezi că dialogul deschis cu profesorii îi îndepărtează sau îi apropie pe elevi de înțelegerea lecțiilor predate?”.

La subiectul al II-lea, elevii au avut de făcut caracterizarea personajului Domnul Preda, din textul lui Cezar Petrescu, în 150 de cuvinte, care să urmărească o serie de puncte indicate.

Vă reamintim că subiectele pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a la disciplina Limba și Literatura Română se realizează în conformitate cu programa de examen aprobată prin Ordinul ministrului educației nr.

3237/2021.

Citeste si: Probleme mari pentru Andreea Mantea: "Ma ustura pielea de mor! Nu va arat mai mult, caci va speriati!" Ce a patit prezentatoarea de la "Casa iubirii"- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Totodată, programa de evaluare are la bază programa școlară la disciplina Limba și Literatura Română, clasele V-VIII, aprobată prin OMEN nr.

3393/2017.

Barem Română simulare Evaluare Națională 2022

Ministerul Educației publică baremul de corectare al subiectelor date la simularea la Limba și Literatura Română 2022 după încheierea examenului. 

Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională 2022

Elevii de gimnaziu aflați în an terminal au început susținerea probelor de simulare din cadrul Evaluării Naționale 2022. Mai jos poți urmări când urmează să aibă loc următoarele probe, dar și când vor primi tinerii rezultatele!

 • 4 aprilie 2022: Limba şi literatura română (probă scrisă)
 • 5 aprilie 2022: Matematică (probă scrisă)
 • 6 aprilie 2022: Limba şi literatura maternă (probă scrisă)
 • 14 aprilie 2022: afișarea rezultatelor

Citeste si: SUBIECTE simulare proba la alegere BAC 2022. Profil real: Ministerul Educației publică subiectele la Fizică, Chimie, Biologie, Anatomie sau Informatică la simulare BAC 2022

Ce este bine să știe elevii care participă la simularea Evaluării Naționale 2022

Elevii de gimnaziu aflați în an terminal trebuie să știe că simularea are scopul de a-i ajuta să se familiarizeze cu tot ce presupune susținerea unui examen.

Astfel, aceștia nu au avut și nici nu vor avea voie să aducă în sălile de examen telefoane mobile, căști audio, dar şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţelele sociale, pentru comunicare cu alţi candidaţi, asistenţi din unitatea/unităţile de învăţământ/centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

În cazul în care elevii de clasa a VIII-a se tem de note și de repercusiunile acestora, ei bine, aceștia trebuie să știe că rezultatele nu se trec în catalog. În plus, Ministerul Educației a precizat că, potrivit regelementărilor în vigoare, „rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”.

Citeste si: Simulare Evaluarea națională 2022. Modele de subiecte la Limba și literatura română pentru testarea elevilor de clasa a VIII-a

Calendar Evaluare Națională 2022

 • 30 mai – 3 iunie 2022: Înscrierea la evaluarea națională
 • 3 iunie 2022: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
 • 14 iunie 2022 Limba și literatura română — probă scrisă
 • 16 iunie 2022 Matematica — probă scrisă
 • 17 iunie 2022 Limba și literatura maternă — probă scrisă
 • 23 iunie 2022 (până la ora 14,00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
 • 23 iunie 2022 (ora 16:00 – ora 19:00): Depunerea contestațiilor
 • 24 iunie 2022 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor
 • 24 iunie – 29 iunie 2022: Soluționarea contestațiilor
 • 30 iunie 2022: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

 

Sursă: edupedu.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

SUBIECTE maghiară simulare BAC 2022. Edu.ro a publicat subiectele la limba maternă: germană, rromani, sârbă, croată, italiană, ucraineană și slovacă pentru simularea...

BAREM simulare BAC 2022. Ministerul Educației a publicat grila de corectare a subiectelor la limba maternă: maghiară, germană, sârbă, croată, italiană, ucraineană și slovacă la...

Structura noului an școlar. Semestrele vor fi înlocuite de module

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Șoc total pentru Vladimir Putin! La asta nici măcar el nu se aștepta. E TERMINAT

Nimeni nu se astepta: o mare vedeta din Romania s-a recasatorit pe ascuns! Este la a 4-a casnicie

Locuințele noi se scumpesc. Un plan al Comisiei Europene aruncă în aer piața construcțiilor

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies