Substanța care l-a ucis pe copilul de patru ani, după vizita la dentist, l-a omorât și pe Michael Jackson

Copilul de patru ani care a intrat în comă după o anestezie făcută la medicul stomatolog, a murit în decursul zilei de miercuri.

Distribuie pe:

Autor: C.G.

Substanța care l-a ucis pe copilul de patru ani


In articol:

Miercuri dimineața, copilul de patru ani era ținut în viață doar de aparate, după ce intrase într-o moarte cerebrală. Spre seară, băiețelul a pierdut lupta cu viața. Ministrul Sănătății Victor Costache susține că acest caz va fi anchetat de Colegiul Medicilor.

Substanța care l-a ucis pe copil, l-a ucis și pe Michael Jackson

Substanța cu care a fost anesteziat băiatul se numeste propofil și este foarte periculoasă dacă nu este administrată conform regulilor. Aceasta este cunoscută și drept „medicamentul lui Michael Jackson”, deoarece aceeaşi substanţă i-a provocat moartea. Celebrul artist lua propofolul pe post de somnifer, care i-a provocat o intoxicație gravă.

Citeste si: Cătălina Ponor şi actorul Bogdan Jianu se iubesc în secret de doi ani. Primele informaţii despre povestea lor de iubire

Citeste si: Oana Radu, apariţie de senzaţie la "Bravo, ai Stil! Celebrities". Colegele i-au pus gând rău şi vor să o propună spre eliminare deja

Citeste si: Oana Radu, apariţie de senzaţie la "Bravo, ai Stil! Celebrities". Colegele i-au pus gând rău şi vor să o propună spre eliminare deja

„Din câte ştiu eu, a fost un cocktail cu propofol dormicum, fără a respecta normele minime de securitate”, a precizat Victor Costache.

Substanța care l-a ucis pe copilul de patru ani

Ministrul a anunţat că în perioada următoare va fi verificat felul în care se fac anesteziile în cabinetele stomatologice.

„Este într-adevăr o tragedie. (…) În momentul de faţă, activitatea acelui cabinet, acelei miniclinici a fost complet închisă, a fost suspendată de către DSP, Colegiul Medicilor anchetează cazul şi vom comunica concluziile noastre. (…) Este foarte important ca aceste tragedii să nu se mai repete şi în perioada următoare vom verifica felul în care se dau aceste anestezii sau analgosedări în unele cazuri în cabinetele stomatologice”, a spus Costache, la România TV. (Citeste si: VIDEO | Copilul anesteziat la dentist a murit)

De asemenea, clinica din Pitești, în care copilul a fost la stomatolog, a fost închisă de DPS Argeș.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate