Suma incredibilă pe care Traian Băsescu o ține pe card! Fostul președinte și-ar putea cumpăra un apartament pe loc doar cu un drum la bancomat

Traian Băsescu își ține banii ”pe card”, iar aceștia nu sunt deloc puțini.

traian basescu
Autor: Radu Constantin

In articol:

traian basescu
Traian Basescu este un politician bogat

În România, există politicieni care-și țin banii la saltea, alții care îi țin în bancă și mai există Traian Băsescu. Fostul președinte își ține economiile, ce-i drept, în bancă, însă îi place să aibă mereu acces la ei.

Astfel, cam toată averea politicianului este ”la purtător”, respectiv pe cardul bancar. Informația apare în declarația de avere a candidatului Traian Băsescu, înscris în lupta electorală pentru Primăria Generală a Capitalei.

Traian Băsescu ține 70.000 euro pe card

Conform actului mai sus menționat, Traian Băsescu deține 5 carduri bancare prin care are acces la sumele de 214.200 lei și 25.380 euro. În total, fostul Președinte al României are acces la aproape 70.000 euro, la ”un cod pin distanță”. Băsescu mai are însă și trei conturi de economii: unul de 60.611 euro, unul de 4.327 dolari și altul de 1.359 lei. De asemenea, Maria, soția lui Traian Băsescu, mai are un cont curent de 46.700 lei.

Citeste si: Video. Syda, show de zile mari la terasă alături de iubita lui! Bogdan Ionescu a trecut la mâncare bio| EXCLUSIV

Citeste si: Doliu în lumea muzicii: omul care a compus pentru Celine Dion și Bonnie Tyler a murit – FOTO, VIDEO- bzi.ro

Citeste si: Misterioasa brunetă de lângă Iohannis, ”plantată” la Cotroceni de Traian Băsescu! Delia Dinu, suspectată că frecventează vrăjitoarele și are puteri paranormale

Citeste si: Traian Băsescu a spus când se va declara stare de urgență: „Dacă vom ajunge să citim cifre de 1.000 seara, preşedintele are obligaţia...”

Citeste si: Traian Băsescu a spus când se va declara stare de urgență: „Dacă vom ajunge să citim cifre de 1.000 seara, preşedintele are obligaţia...”

Decizia de a păstra o sumă atât de mare pe card este una curioasă, mai ales pentru un politician care înțelege destul de bine sistemul bancar și a investut milioane de lei în titluri de stat. Trebuie menționat faptul că banii ”de pe card” nu produc dobândă, ba din contră, de multe ori din aceste sume, banca își retrage diverse comsioane și taxe. Așadar, în general, sumele mari nu se păstrează pe card decât în cazul în care cel care le deține are nevoie să ruleze mulți bani, așa că trebuie să-i aibă mereu la dispoziție.

De cele mai multe ori, sumele mari se păstrează în depozite bancare, acestea fiind generatoare de dobândă.

Fostul președinte s-a împrumutat la Bruxelles

Mai trebuie menționat că anul trecut, Traian Băsescu a făcut un împrumut de pe cardul de credit la o bancă din Bruxelles, de unde încasează salariu de europarlamentar. Acesta este în valoare de 10.000 euro și trebuie înapoiat în 5 ani.

Traian Băsescu primește de la statul român o pensie de 82.816 lei pe an (aproximativ 5.200 lei pe lună) și o indemnizație de fost președinte al României de 202.176 lei pe an (16.800 lei pe lună). Băsescu a mai câștigat bani și de la Parlamentul European (98.000 euro) precum și de la Senatul României (142.000 lei), ceea ce înseamnă că venitul lui lunar este net superior actualului președinte al României, care câștigă aproximativ 27.000 lei pe lună.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Traian Băsescu, reacție extremă în cazul Legii Ținutului Secuiesc! Îi face praf pe Marcel Ciolacu și Olguța Vasilescu

Traian Băsescu, declarații dure: „Încetaţi să mai falsificaţi nivelul de contaminare al populaţiei cu virusul SARS-COV-2!”

Iubitul Elenei Udrea, afirmație șocantă: Băsescu poate să învingă coronavirusul

Iulia Albu spune ce crede despre Loredana Groza și Delia

Pericol uriaș lângă România. Ucraina se pregătește de război. Armata e pe poziții

CUTREMUR ÎN MEDIA! Cătălin Măruță a semnat cu Kanal D!? Pentru ce emisiune: este șoc total la Pro Tv

Fără mască în România! Curând! Anunţ senzaţional, de ultimă oră

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies