Superstitiile zilei de VINERI, 13. De ce se tem oamenii sa faca lucruri importante in aceasta zi?

Ziua de vineri, 13 a starnit multe controverse de-a lungul timpului, fiind considerata o zi in care este bine sa te feresti de decizii importante sau schimbari majore in viata. Multi oameni au luat atat de serios aceasta superstitie incat ajung sa isi amane planurile de calatorie sau chiar refuza sa iasa din casa

Distribuie pe:

Autor:

fara descriere Printre oameni celebri atinsi de teama s-au numarat Napoleon si presedintele Franklin Roosevelt, care a incercat toata viata sa se fereasca de aceasta data. Pana la urma a murit pe 12 aprilie, joi.
Teama de vineri pe data de 13 este foarte răspândită şi afectează, potrivit cercetărilor, peste 17 milioane de oameni de pe întregul glob. Una din teorii, care încearcă să explice apariţia acestor superstiţii, face legătură cu Cina cea de Taină, la care au participat 13 persoane, şi crucificarea lui Iisus, care a avut loc într-o zi de vineri. Temerile aveau sens în Roma Antică, pentru că vineri era ziua execuţiilor.
Iar în Evul Mediu, vinerea era cunoscută prin “sabbatul vrăjitoarelor”, care se adunau la miezul nopţii, în număr de 13. Se spune că şi unele personalităţi aveau frică de vineri pe data de 13. Astfel, Winston Churchill, Napoleon, Mark Twain şi Franklin Roosevelt nu se porneau în călătorie în această zi. În general, unii au frică nu doar de de vineri pe data de 13, ci, în general, de tot ce poartă numărul 13.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate