Supertare! De ce e bine sa mananci MAMALIGA - O sa renunti la paine dupa ce o sa afli cat bine iti face

Nutriţioniştii recomandă consumul de mămăligă. Printre efectele benefice ale acestui aliment se numără protejarea stomacului, detoxifierea ficatului şi creşterea duratei de viaţă.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descrierePorumbul este singura cereală care conţine caroten (provitamina A), un puternic antioxidant si rezolvă problemele biliare şi este un protector împotriva cancerului.

Efectul detoxifiant al substanţelor din porumb uşurează efortul ficatului de neutralizare a substanţelor toxice, reducând considerabil riscul la insuficienţe şi ciroze hepatice.

La populaţiile care consumă zilnic terci de mălai, incidenţa bolilor hepatice este de 10 ori mai mică, iar copiii se dezvoltă mai bine. Gastrita şi ulcerul sunt ameliorate de consumul de mămăligă caldă în loc de pâine, mălaiul având efect de reducere a acidităţii şi de calmare.

Si în dezvoltarea musculaturii, mămăliga face minuni fiind consumata de anumiti atleti. Substanţe derivate ale acidului palmitic şi arahidonic au rol în dezvoltarea fibrei musculare, prin modificarea modalităţii de acţiune a hormonilor tiroidieni.

Unde mai pui că mămăliga nici nu îngraşă. Aşa că este aliatul ideal în diete, informeaza observator.tv.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate