Surpriză de mari proporții pentru elevi. Vor avea o materie în plus în orar. Despre ce este vorba?

Elevii din România vor avea parte de schimbări în perioada următoare și vor studia cursuri de educație rutieră.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.


Elevii români, indiferent că urmează cursurile unei școli private ori de stat, vor beneficia de ore de educație rutieră. Proiectul a fost adoptat tacit de Camera Deputaților și este pus în dezbaterea senatorilor urmând să intre în vigoare începând cu 2021.


In articol:

Citeste si: Alexia avea 10 ani! Duminică a plecat de acasă ca să-și cumpere un suc și a sfârșit în sicriu! Mesajul dureros al mamei: "Viața mi-a luat ce aveam mai scump pe lumea asta"

Citeste si: Dezvăluiri cutremurătoare despre rețeaua de proxenetism a lui Dincă: "Claudia, am venit să te luăm că nu produci nimic"

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: Promo Puterea dragoste 2 octombrie. Andreea Mantea le face scandal-monstru concurenților: "Rușine să vă fie!"

Surpriză de mari proporții pentru elevi. Vor avea o materie în plus în orar. Despre ce este vorba?

Înainte de a se aplica, însă, este nevoie de votul favorabil al senatorilor și de publicarea în Monitorul Oficial, potrivit avocatnet.ro.

Ministerul Educației Naționale în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, vor elabora o strategie privind educația pentru prevenția rutieră a elevilor. Ulterior, elevii, indiferent că sunt înscriși într-o școală de stat ori una de privată, vor putea participa la cursuri de prevenție rutieră organizate în fiecare școală, la diverse intervale (de exemplu, bilunar, trimestrial etc). Apoi, fiecare școală poate decide, la propunerea consiliului profesoral, ca aceste cursuri să se țină la intervale mai scurte, inclusiv săptămânal.

Propunerea apare în contextul în care autoritățile atrag atenția că în jumătate dintre accidentele rutiere ce au loc în țara noastră sunt implicați pietoni, iar în o treime dintre acestea cad victime copii. Potrivit inițiatorilor, singurul mod în care se poate reduce numărul accidentelor în care sunt implicați copii este educația rutieră timpurie, conform sursei citate.

Urmatorul articol
Citește și:

Bunicul Luizei Melencu a răbufnit: "El chiar nu a făcut nimic"

Primele ninsori vin în octombrie! Ce a anunțat Administrația Națională de Meteorologie

Văduva tatălui Andreei Marin şi-a refăcut viaţa la 3 ani de la decesul lui Dan Marin! Uite cât de îndrăgostită e mama vitregă a vedetei!

Ana Burai, femeia care a dat nas în nas cu Dincă în Italia, în urmă cu 13 ani: “Scotea fetele afară ca pe câini”

Metroul din Drumul Taberei se va închide, la scurt timp de la inaugurare! Care este motivul: "Au început să apară primele defecţiuni..."

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies