Surpriză de proporții pentru părintele Calistrat! Zeci de credincioși s-au strâns în curtea mănăstirii, de ziua lui de naștere

Cum a reacționat părintele Calistrat când a văzut curtea mănăstirea plină de enoriași care îi cântau "La mulți ani"?

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

La câteva săptămâni de când a fost implicat într-un scandal public și a fost acuzat de agresivitate de către o enoriașă, părintele Calistrat a avut parte de o surpriză de proporții, în ziua în care a împlinit 57 de ani. Preotul a fost așteptat în curtea Mănăstirii Vlădiceni de zeci de credincioși, care au vrut să-i cânte "La mulți ani".

Citește și: Maria l-a întâlnit pe părintele Calistrat în Ierusalim! Credincioasa nu a uitat nici până acum ce i-a spus: „Am rămas înmărmurită!”

Părintele Calistrat, vizitat de enoriași, de ziua lui de naștere

Credincioșii din toate zonele României au vrut să-și arate susținerea pentru părintele Calistrat, după ce acesta a fost anchetat pentru agresiune fizică, așa că au decis să îi facă o surpriză preotului, de ziua lui de naștere. Zeci de persoane mers la Mănăstirea Vlădiceni, din județul Iași, pentru a-i ura duhovnicului "La mulți ani!" și pentru a-i transmite toate gândurile lor bune. Dovada o reprezintă imaginile ajunse virale pe internet, cu părintele Calistrat, în mijlocul mulțimii.

Citeste si: „Sunt o femeie tânără.” Denisa Filcea, judecată pentru ținuta pe care a purtat-o- kfetele.ro

Reacția credincioșilor vine la câteva săptămâni după ce în mediul online s-a răspândit un clip video în care preotul ieșean lovea o enoriașă, în curtea mănăstirii. La acea vreme, părintele Calistrat a avut și o reacție și a ținut să explice ce s-a întâmplat, de fapt, în seara în care a avut loc incidentul: "Mare problemă nu s-a întâmplat. Unu. Acolo este un cimitir într-o coastă, unde mai vin enoriaşi din afară şi îşi iau locul.

Iar fetele astea au 2-3 locuri şi cred că au deviații de comportament sau puțină isterie. Pentru că de când au luat locurile de acolo, au început să creeze un conflict printre credincioşii de la biserică.

Şi eu le-am spovedit de câteva ori, că au mama moartă de Covid. Şi s-au dus la un preot mai tânăr, frumușel, dar cuminte… Și eu i-am zis să aibă grijă cu ele. Apoi el s-a dus la o mănăstire şi a stat vreo săptămână acolo, că era răcit, şi s-au dus după el. L-au căutat și acasă, la mama lui. Eu le-am interzis, în paraclis cât stau eu aici şi spovedesc, voi nu mai aveţi ce căuta aici. Eu le-am provocat la discuţii, să vorbim corect. La un moment dat, au început să agaţe femeile din biserică. Dar ce fel de femei? Femei care au o mai mare apropiere de preoţi. Noi, acolo unde spovedim, totul e transparent. Şi le-am spus, aici nu mai intraţi şi atunci s-au luat de Haralambie. Apoi de Petrachim. Şi părintele le-a spus să nu mai filmeze, să nu mai fotografieze. Şi le-au luat la rând, pe o profesoară de matematică, i-au stricat oglinda, o alteia i-a spus că de ce pune agheasmă în sticluţă… După aia s-au luat de unul domn Bogdan, care cânta la strană. Eu le-am zis, călugării nu se însoară, nu fac copii, să se ducă, că mai sunt bărbați în oraș. Şi au zis că mă dau în judecată, că le-am stricat imaginea.

Citește și: Părintele Calistrat, acuzat că a bătut un călugăr din Iași! Bărbatul a ajuns la spital: „S-a întors și m-a lovit peste cap, mi-a rupt sprânceana de la ochi”

Una a zis că mă dă în judecată, că e magistrat din ăsta. Şi apoi au început să scoată oamenii din biserică. Mi-e jenă de ele, că sunt două femei cu probleme de comportament… Dumnezeu să le lumineze! Aseară au scos o avocată din biserică de la Maslu, şi i-au spus ‘Cârpo, o să ştergem cu tine pe jos! Iar ai venit?’. Eu citeam moliftele Sfântului Vasile şi era clar că erau pregătite de isterie. Şi eu le-am explicat cele 4 puncte conform legii, pe care ele le încălcau. Că nu au voie să filmeze, să se ia de lume, să jignească persoane. Și mi-au zis: Ştii tu, gunoiule, legea! Şi am luat-o pe una şi am împins-o. Şi au ieşit afară şi mi-au spus că mă blesteamă.

Părintele Calistrat acuzații

Părintele Calistrat

[Sursa foto: Captură video]

Eu m-am dus în continuare la spovedit, şi între timp a venit agentul de poliţie, chemat tot de ele. Oamenii care erau acolo au dat declaraţii. Dar ele au mai făcut scandal şi în altă parte. Că ele au reclamat că nu e drept dealul în cimitir. Eu am crezut că e o chestie banală, nu ştiam că a ajuns şi pe aici. Nu vreau să acuz pe nimeni, poate să fie şi un aranjament sau o simplă coincidenţă. Facem teatru în faţa oamenilor şi nu a mai călcat de atunci.

Am 60 de ani, tu eşti o mucoasă, nu sunt bărbatul tău. Vii în ograda mănăstirii şi ţii autoritate tutelară de stăpân. Dumnezeu să o ierte şi cei ce s-au uitat să nu creadă vreo prostie. Nu sunt agresiv, sunt cel mai paşnic om, dar mă scoţi din papuci dacă eşti aşa. Aseară şi-a întrecut limita. Dacă nu-mi punea piedică sora, nu reacţionam nici eu. Soră-sa mă filma cu telefonul mobil şi ea mi-a încălcat toate regulile. Oamenii s-au bucurat şi au zis că dau toţi declaraţii. Mai multă lume a avut tangenţe cu ele. Sunt uşor deviante, sunt două suflete. Dar până la ce limită poţi răbda? Când faci chestii obraznice, doreşti să spurci imaginea mănăstirii. Vii tu, o măciucă nemăritată, să faci teatru în faţă la câteva sute de oameni. Ce să discut eu cu ea? Eu le-am zis doar să nu filmeze. Ce e prea mult strică. Mai mult a fost ficţiune.", a declarat părintele Calistrat la scurt timp după incident, pentru bzi.ro.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Gigi Becali intervine în scandalul în care este implicat părintele Calistrat. Cum cataloghează afaceristul reacția preotului: "Îl ştiau că e iute la mânie, s-au dus şi l-au...

Mama Geta l-a felicitat pe părintele Calistrat! Ce mesaj de susținere i-a transmis: „Mi-o crescut inima în mine! Îl felicit pentru tot”

Noi imagini cu părintele Calistrat și una dintre victimele sale: „Mă deranjezi și mă spionezi. Eu sunt mai parșiv decât crezi tu”

Peste 30 de câini, ținuți fără mâncare și bătuți de un bărbat din Olt. Agresorul nu a rămas nepedepsit pentru cruzimea de care a dat dovadă

Este cutremur total la Moscova! L-a găsit mort. Doliu imens în Rusia

De ce să pui sare în mașina de spălat rufe: trucul mai puțin cunoscut care te ajută să economisești timp și energie

Oana Roman a rămas cu ochii în soare. Marius Elisei a plecat de acasă. Definitiv!

Noi imagini cu părintele Calistrat și una dintre victimele sale: „Mă deranjezi și mă spionezi. Eu sunt mai parșiv decât crezi tu”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies