Sute de armeni la Mănăstirea Hagigadar, cu hramul Adormirea Maicii Domnului

Sute de armeni din ţară şi din străinătate s-au aflat, duminică, la Suceava, la Mănăstirea Hagigadar, cunoscută sub numele de "Biserica dorinţelor", cu prilejul hramului bisericii mănăstirii, mulţi dintre aceştia urcând în genunchi dealul pe care se află lăcaşul de cult.

Distribuie pe:

fara descriereSfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Episcop Datev Hagopian, primat al Diocezei armenilor din România, alături de un sobor de preoţi, iar printre cei prezenţi s-au aflat şi deputatul minorităţii armene Varujan Pambuccian şi preşedintele Uniunii Armenilor din România, Varujan Vosganian.

Mulţi dintre pelerini au urcat în genunchi dealul pe care se află biserica Hagigadar, după care au înconjurat tot în genunchi biserica mănăstirii pentru a li se împlini dorinţele.

După slujbă, credincioşii au fost binecuvântaţi de arhimandritul Datev Hagopian, care a rostit în limba armeană o rugăciune pentru sănătatea celor prezenţi.

Deputatul Varujan Pambuccian a spus că Adormirea Maicii Domnului este cea mai mare sărbătoare a comunităţii armene pentru că reuşeşte să reunească toţi armenii din România, o dată pe an, în acelaşi loc.

"Din punctul acesta de vedere este de departe cea mai importată sărbătoare comunitară. Vorbim aici de o tradiţie îndelungată. Practic, nu cred că a fost vreun an întreruptă din momentul în care a fost construită mănăstirea de aici şi vorbim de o tradiţie atât de îndelungată încât ea a devenit un bun comunitar, ceea ce este foarte important. Fiecare vine cu gândurile lui, dar în acelaşi timp toţi armenii vin cu bucuria de a se reîntâlni. Este singurul moment în care, cu siguranţă, te poţi întâlni cu armenii de peste tot", a spus Pambuccian.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate