Sute de persoane la înmormântarea preotului Constantin Muha

Părintele Constantin Muha a murit la vârsta de 52 de ani din cauza virusului COVID-19.

Distribuie pe:

Autor: Adriana Mihaela

Constantin Muha
Constantin Muha[Sursa foto: Facebook]

Numărul persoanelor confirmate cu COVID-19 cresc din ce în ce mai mult. Părintele iconom stavrofor Constantin Muha, fost Director al Seminarului dorohoian și Inspector pe disciplina religie ortodoxă în cadrul IȘJ Botoșani a fost infectat cu coronavirus.


In articol:

Părintele în vârstă de 52 de ani a fost transportat și internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Ba mai mult, preotul nu a rezistat la tratamentele cadrelor medicale și a pierdut lupta cu noul coronavirus. Constantin Muha a fost un om respectat și iubit de toată lumea. La slujba de înmormântare a bărbatului au venit sute de persoane, pentru a-și lua rămas bun.

 Citeste si: Situație de criză! La Timișoara nu mai sunt locuri în spital pentru bolnavii infectați cu coronavirus

Citeste si: Cu ce bărbat a fost surprinsă Bianca de la Puterea dragostei, după ce s-a despărțit de Livian - evz.ro

Citeste si: Cum facem diferența dintre o răceală, gripă si COVID-19 - bzi.ro

 

121784520-3371955762879997-6075817020361501460-n.jpg

Constantin Muha avea 52 de ani

” Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească cu sfinții, întru Împărăția Sa. Absolvise Facultarea de Teologie Ortodoxă din Iași, promoţia 1994, şi cursurile de Studii Aprofundate la catedra de Teologie Sistematică a Facultăţii de Teologie din București, în anul 1995. Din anul 1995 și până în prezent, părintele a deținut funcția de Director al Seminarului Teologic "Sf. Ioan Iacob" din Dorohoi, și a predat disciplinele Muzică psaltică Muzică liniară, Tipic și Liturgică. A fost o perioadă membru în Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Iașilor. Preot paroh la Biserica "Sf. Vineri" din localitate, părintele a slujit lui Dumnezeu „cu timp și fără timp", mistuit de râvna de a le face pe toate „ca pentru Domnul". Părinte și soț iubitor, Dumnezeu l-a binecuvântat, împreună cu doamna preoteasă Mariana, cu trei fiice, Ecaterina, Alexandra și Ștefania. Înzestrat de Dumnezeu cu har pedagogic și vocație de bun chivernisitor, părintele profesor a „ctitorit" nu doar Instituția Seminarului, sub administrarea sa aceasta fiind înzestrată cu toate cele necesare, construcție nouă, cantină și alte facilități, ci, de asemenea, a „ctitorit", prin puterea exemplului, prin cuvânt și prin rugăciune, sufletele nenumăratilor elevi, cadre didactice, ostenitori și binefăcători ai Seminarului, enoriași ai parohiei, colaboratori și apropiați din țară și din străinătate. Începând cu 1 septembrie 2020, părintele a ocupat, pentru scurtă vreme, funcția de Inspector școlar pe disciplina Religie ortodoxă în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani”este mesajul postat pe pagina de Facebook a Seminarului Teologic Ortodox Dorohiu.

Sursa: Observator

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Costin Gheorghe încă se gândește la Lidia Buble? Mesajul postat în mediul online: „Ce-a fost s-a dus...”

Berna de la Puterea Dragostei, ADEVĂRUL despre împăcarea cu Bianca Comănici. Surpriză! S-au întâlnit cu două zile în urmă: „În spatele rețelelor de socializare, noi…” VIDEO

Remedii naturale pentru ficatul gras: Care sunt alimentele care te scapă de această problemă

O femeie a trebuit să nască singură, după ce medicii au confirmat-o cu COVID-19:”Mi-am născut băiețelul doar eu, o moașă și o moașă studentă”

Ana Lintaru și Bogdan Mocanu, din nou împreună! Fanii celor doi foști concurenți de la Puterea Dragostei așteptau de mult să-i vadă din nou unul lângă celălalt

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies