Taifunul Hagibis a făcut ravagii în Japonia. Peste 100.000 de salvatori caută supraviețuitori și peste șapte milioane de oameni sunt în pericol

Taifunul Hagibis a făcut ravagii în Japonia unde cel puțin 35 de persoane au murit în urma inundațiilor catastrofale, iar alți șapte milioane de oameni sunt sfătuiți să se mute.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Peste 100.000 de salvatori fac mari eforturi să ajungă la oamenii care au rămas blocați după ce ploile torențiale au produs alunecări de teren, iar râurile s-au revărsat.

Citeste si: Alexandru Cumpănașu susține că a primit o diplomă din Ucraina: ”Am primit cea mai înaltă distincţie pe care un candidat român putea să o primească din partea unei universităţi”

Citeste si: Alexandru, polițistul din Caracal care s-a împușcat, a luat teribila decizie dintr-un motiv halucinant! Soția lui a privit întreaga scenă

Citeste si: O fată de 24 de ani a crezut că s-a îndrăgostit, dar altceva i se întâmplase! ”Încrederea mea a fost spulberată după luni întregi într-o relație îngrozitoare cu un iubit bătăuș…”

Taifunul Hagibis a făcut ravagii în Japonia. Peste 100.000 de salvatori caută supraviețuitori și peste șapte milioane de oameni sunt în pericol

Citeste si: Surpriză totală! Câți români au murit în pandemie față de 2019 - evz.ro

Taifunul Hagibis a atins uscatul sâmbătă seara venind din Pacific, însoţit de rafale de vânt de circa 200 kilometri la oră şi precedat de ploi torenţiale

Presa din Japonia a raportat până în moentul de față cel puțin 35 de morți, iar potrivit agenţiei de presă Kyodo alte circa 20 de persoane erau în continuare date dispărute.

Victimele au murit îngropate de pământul care s-a surpat în urma alunecărilor de teren, înecate în casele lor sau în mașinile luate de ape.

Peste 110.000 de salvatori, inclusiv 31.000 de soldaţi ai Forţelor japoneze de autoapărare, au fost mobilizaţi, potrivit guvernului. Elicopterele au salvat rezidenţi refugiaţi pe balcoane sau pe acoperişurile caselor. Una dintre aceste operaţiuni, desfăşurată duminică în regiunea Fukushima (nord-est) s-a transformat în tragedie atunci când o septuagenară a căzut de la 40 de metri în timp era evacuată cu ajutorul unui elicopter, notează Adevărul.

Taifunul s-a îndepărat de țărm, dar cu toate acestea, Guvernul japonez a format o celulă de criză și a sfătuit șapte milioane de oameni să se mute în locuri mai sigure. 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate