Tânără de 16 ani, ucisă de o formă rară de coronavirus, la câteva ore de la confirmare. "Când am ajuns la spital, era deja cenușie. Murise deja..."

Julie, o fată în vârstă de 16 ani, a devenit cea mai tânără victimă a pandemiei de coronavirus în Franța. După decesul fetei, medicii au tras un semnal de alarmă cu privire la 'forma extrem de rară de coronavirus' care a răpus-o pe adolescentă.

Distribuie pe:

Autor: A.N.C

Tânără de 16 ani, ucisă de o formă rară de coronavirus, la câteva ore de la confirmare.


In articol:

Adolescenta din Paris a început să tușească, în urmă cu o săptămână, însă nimic nu avea să prevestească drama ce urma să se întâmple.

"Avea doar o mică tuse, benignă, care a apărut în urmă cu o săptămână. A încercat să o trateze cu sirop, plante și inhalații. Nu vom primi niciodată un răspuns", a declarat mama fetei pentru AFP, notează L'Express.

Sâmbăta trecută, fata în vârstă de 16 ani a început să respire cu dificultate, iar starea ei se deteriora de la oră la oră.

"Nimic înspăimântător, însă îi era greu să își tragă răsuflarea", a mai explicat mama fetei.

Luni, 23 martie 2020, Julie a fost dusă la doctor de către mama ei, iar medicul generalist care a consultat-o i-a explicat că are o insuficiență respiratorie 'acceptabilă'.

Chiar și așa, medicul a solicitat intervenția unei ambulanțe pentru ca adolescenta să fie transportată la spital, unde urma să i se facă mai multe analize, inclusiv testul pentru coronavirus.

Confirmată cu coronavirus, moartă după numai câteva ore

O zi mai târziu, Julie a fost transferată la Terapie Intensivă, iar câteva ore mai târziu, medicii au anunțat-o că a fost confirmată cu coronavirus.

Din păcate, Julie nu a mai prins zorii zilei. În noaptea de marți spre miercuri, la numai câteva ore după ce a fost diagnosticată cu COVID-19, adolescenta de 16 ani a început să se simtă din ce în ce mai rău, iar medicii au fost nevoiți să o intubeze pentru a putea respira.

"În jurul orei 00.30, am primit un apel telefonic: Veniți repede!. Atunci m-am panicat foarte tare. Sunt cuvinte care te fac să înțelegi.

Citeste si: Vești proaste pentru fanii trupei Rammstein. Till Lindmann se află în stare critică. Artistul a fost infectat cu COVID-19

Când am ajuns la spital, era deja cenușie. Murise deja, însă i-am atins mâna, iar pielea ei era călduță încă. Am mângâiat-o, iar apoi ni s-a spus că nu o vom mai vedea niciodată. Protocolul este strict.

Cu greu am reușit să păstrez o brățară pe care o avea la mână", a povestit mama fetei.

Directorul general al Sănătății din Franța, profesorul Jerome Salomon,este cel care a anunțat moarte fetei și susține că Julie a fost victima unei forme severe a virusului, extrem de rară în rândul tinerilor.

Înmormântată fără haine și fără ceremonie

Copila a rămas la camera mortuară a spitalului din Paris, iar trupul ei a fost închis într-un sicriu sigilat ce nu va mai fi deschis niciodată.

"Doar zece persoane mi-au spus că pot participa la înmormântare. A trebuit să aleg între cei dragi, care va fi acolo. Sicriul va trebui să rămână închis, iar Julie nu va fi machiată și nici îmbrăcată. Este greu de înțeles", a completat în lacrimi mama adolescentei.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate