Tânăra din Buzău care a returnat un portofel cu 1.000 lei va avea o casă nouă până la Crăciun

La opt luni după ce a găsit pe stradă un portofel cu aproape 1.000 de lei pe care l-a returnat, gestul ei impresionând sute de persoane care au încercat să o ajute, buzoianca Loredana Neagu, de 20 de ani, locuieşte în continuare în casa ei dărăpănată, dar până la Crăciun va avea o locuinţă nouă.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereTânăra de etnie romă, din localitatea buzoiană Berca, mamă a doi copii - o fetiţă în vârstă de un an şi un băiat de patru ani - a găsit pe stradă, în luna aprilie, un portofel cu aproape 1.000 de lei şi cu acte, pe care l-a predat Poliţiei. Ea spunea atunci că niciodată în viaţa ei nu a văzut atât de mulţi bani şi că niciun moment nu s-a gândit că şi i-ar putea însuşi.

În urma gestului său, sute de persoane sau organizaţii i-au sărit în ajutor, oferindu-i bani, materiale de construcţii pentru a-şi ridica o casă sau haine pentru cei doi copii.

În luna noiembrie, Asociaţia ”Habitat for Humanity” România a început lucrările pentru construcţia unei case pentru Loredana.

Zeci de voluntari din întreaga ţară, dar şi din străinătate au pus umărul la ridicarea locuinţei, printre aceştia aflându-se şi membrii trupei Voltaj, care au mers marţi la Berca.

Citeste si: Florin Salam, lovit de o mare nenorocire după ce a cântat la priveghiul lui Emi Pian - evz.ro

”Ne-am hotărât să punem umărul pentru că ştim gestul pe care l-a făcut Loredana. Ne gândim că lumea ar trebui să ştie că ajutorul poate fi oferit în foarte multe feluri. Nu poţi ajuta cu bani sau obiecte, există şi acest fel de ajutor şi oricine îl poate da. Este pentru prima dată când participă toată formaţia la o astfel de acţiune, până acum a mai participat doar Călin. Decizia de a ne implica a venit şi în ton cu noul nostru single «De la capăt» iar astăzi Voltaj a luat-o de la capăt cu această activitate”, a spus Gabriel Constantin, unul dintre membrii trupei Voltaj, care marţi a zugrăvit pereţii unui dormitoar al casei în care va locui Loredana.

Valeriu Ionescu, un alt membru al trupei Voltaj, a explicat că se ocupă de finisaje, după ce colegii săi au zugrăvit.

”Eu sunt la finisaje, dau cu o pensulică pe unde n-au dat ei bine cu trafaletul. Nu e greu. Pentru colegii mei care pun parchetul este mai greu. Tatăl meu e constructor, şef de santier, îi calc pe urme se pare, eu sunt acum diriginte de şantier, mai mult cu indicaţiile”, a spus Valeriu Ionescu.

Solistul trupei Voltaj, Călin Goia, a pus parchetul în casa Loredanei.

”De mai bine de cinci ani lucrez cu această asociaţie, îi sprijin cum pot, cu mediatizarea, cu ce putem, ducem vestea pentru ca lumea să afle că se poate face ceva. E o luare de poziţie, un exemplu. Am văruit, am dat cu glet, pun parchetul, nu e aşa greu. La final vom avea satisfacţia că dormitorul este pus de noi”, a afirmat Călin Goia.

Toate lucrările făcute marţi au avut loc în prezenţa Loredanei.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate