Stiri

Tanarul acesta a salvat 117 vieti si este din Bucuresti. Iata ce face Mihai, desi nu este medic

Mihai Pazel Anton şi-a făcut un scop din a ajuta oameni suferinzi si bolnavi. Tanarul doneaza des sange si a salvat 117 vieti.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: L. S.


Tanarul acesta a salvat 117 vieti si este din Bucuresti. Iata ce face Mihai, desi nu este medicicon photo

Locuieşte în Bucureşti, are 29 de ani este absolvent de ASE şi lucrează într-o multinaţională. Tanarul, un impatimit motociclist, vine des la Centrul de Transfuzii Bucuresti, acolo unde a devenit de-al casei.

Mihai Pazel Anton a donat sange de 39 de ori. Potrivit medicilor de aici, el a salvat peste 117 oameni.

"Mihai, îţi mulţumim că eşti", i-au transmit medicii. “Nu contează cine eşti sau ce statut social ai, cu toţii avem în posesie un dar pe care îl putem împărtăşi cu cei din jurul nostru. Nu te costă nimic să îl dai, dar valorează enorm. În urmă cu 10 ani, pe când aveam 19 ani, am descoperit că pot face ceva extraordinar: să salvez vieţi, chiar dacă nu sunt doctor. Acum, am ajuns la cea de-a 39-a donare şi voi continua să donez deoarece sentimentul de a salva pe cineva este nemaipomenit”, a mărturisit Mihai Pazel Anton, potrivit click.ro.

In jur de 130 de persoane calcă zilnic pragul centrului de transfuzii din Capitală, în condiţiile în care spitalele ar avea nevoie pentru pacienţi de 400 de donatori.

Ca să conştientizeze populaţia cât de important este să ajuţi, autorităţile au demarat campania

”N-avem sânge, donează şi tu!”

Alexandru Bojinca are 44 de ani şi între două şedinţe la serviciu îşi face timp ca să doneze. ”Dacă poţi să ajuţi, fă-o acum!”, ne transmite bărbatul pus la patru ace.
Cine poate dona

Donarea de sânge este permisă persoanelor sănătoase, cu vârsta între 18 şi 60 de ani, care nu au tensiune arterială peste 200 mm Hg sau sub 110 mm Hg şi cântăresc peste 55 kg. Nu li se poate lua sânge lăuzelor, celor care  manifestă stări emoţionale exagerate, persoanelor obosite şi celor care au avut boli infecţioase, diabet, epilepsie sau boli de inimă.

Totodată, nu pot dona cei care consumat alcool, au mâncat grăsimi înainte de recoltare, au fost operaţi de curând. Distanţa între două recoltări este de minimum 70 de zile.

Recoltarea durează 50 de minute, timp în care se iau 450 ml de sânge.

Există şi beneficii pentru cei care dau sânge pentru alţii. Ard 650 de calorii, rata de cancer scade, protejează inima şi le creşte rezistenţa organismului.

Pe lângă asta, în ziua donării au liber de la serviciu, primesc bonuri valorice, circulă gratuit cu mijloacele de transport în comun şi beneficiază de 50% la abonament timp de o lună.

 
Am dus-o pe Ana Otvoş de la EXATLON la shopping, în Republica Dominicană!  Cum a trăit primele clipe de libertate şi cum s-a pregătit de venirea în România! EXCLUSIV WOWbiz.roicon video

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Oana Roman, cadou fabulos de la Moş Nicolae. Uite ce haină de blană superbă a primit vedeta FOTO EXCLUSIVicon photo

Vedete

Oana Roman, cadou fabulos de la Moş Nicolae. Uite ce haină de blană superbă a primit vedeta FOTO EXCLUSIV

Oana Roman, cadou fabulos de Moş Nicolae. uite ce a primit îndrăgita vedetă.

Titlu secțiune