Țările ce riscă să fie eliminate de pe lista celor sigure

Mai multe țări ar putea fi eliminate din lista de călătorii sigure din Marea Britanie cu o notificare foarte scurtă, a recunoscut astăzi, secretarul de externe.

Distribuie pe:

Autor: Ioana Nicoleta

Țările ce riscă să fie eliminate de pe lista destinațiilor sigure
Țările ce riscă să fie eliminate de pe lista destinațiilor sigure

Guvernul a anunțat aseară că oricine sosește înapoi în Marea Britanie din Spania, după miezul nopții de 25 spre 26 iulie, se va confrunta cu două săptămâni în izolare.

Domnul Raab a declarat pentru Sky Sophy Ridge în această dimineață: „Așa cum s-a întâmplat cu Spania, nu putem da o garanție cu celelalte țări”.

El a adăugat: „Există un element de incertitudine în această vară, dacă oamenii pleacă în străinătate.”

„Nu voi spune oamenilor ce ar trebui sau nu ar trebui să facă. Ei ar trebui să urmeze sfatul: Voi rămâne acasă vara asta”.

Organizația Mondială a Sănătății a raportat vineri o creștere record a cazurilor globale de coronavirus, totalul crescând cu 284.196 în 24 de ore.

India a raportat peste 49.000 de cazuri noi de coronavirus, iar Franța și-a văzut și ea numerele crescând.

Autoritățile germane din domeniul sănătății au avertizat că rata infecției crește și ea.

Domnul Raab a spus că carantina de 14 zile pentru călătorii care se întorc din Spania a fost „absolut necesară” pentru a evita vârfurile imense ale virusului în Marea Britanie și, eventual, o a doua blocare.

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Secretarul de Externe a subliniat că Guvernul a acționat la fel de rapid cum am putut pentru a lua măsuri decisive pentru a proteja virusul de a se răspândi din nou în țară.

Cu toate acestea, cazurile au fost deja înregistrate până luni, iar The Sun i-a avertizat pe britanici care s-au confruntat cu carantină zile următoare.

Citeste si: Un botez cu 250 de persoane a dus la amenzi de peste 35.000 de lei

Citeste si: E oficial! Simona Halep: ”Am luat dificila decizie de a mă retrage”

Citeste si: Finala Puterea dragostei a început. Live text cu principalele momente din Marea Finală

El a îndemnat pe oricine din Spania sau să ia în considerare să ia legătura cu furnizorul de asigurări de călătorie și să afle ce să facă.

Și el a subliniat că angajatorii ar trebui să fie „flexibili” dacă un angajat trebuie să stea acasă și carantină timp de 2 săptămâni când se întorc de la o pauză.

Însă oamenii pot primi mai mult o remunerație legală, mai degrabă decât să primească plata integrală.

Domnul Raab a spus: „Angajatorii trebuie să respecte legea și nu cred că poți să concediezi oameni sau să dai sancțiuni împotriva oamenilor”.

El a spus că faptul că secretarul Transporturilor Grant Shapps se afla în Spania și că va trebui să se izoleze și la întoarcerea lui „vă arată riscurile pentru toată lumea”.

Jon Ashworth de la Labour a aruncat decizia din ultimul moment ca fiind „absolut șmecheră”.

El a spus aceluiași program: "Am înțeles de ce au luat decizia, dar modul în care a fost luată această decizie în ultimele 24 de ore este sincer un șoc."

El a spus că Guvernul nu a mers suficient de departe pentru a proteja oamenii care ar putea avea probleme la locul de muncă din cauza noii politici: „Guvernul spune doar << oh, sperăm ca angajatorii să coopereze >>”.

"Ei bine, să fiu sincer, dacă sper că voi câștiga la loterie sâmbătă, nu înseamnă că se va întâmpla. Avem nevoie de claritate din partea guvernului pentru a afla dacă cei cărora li se cere carantină, vor primi sprijin financiar, chiar dacă angajatorii lor le refuză ”.

 

Urmatorul articol
Citește și:

Jador, declarații incredibile despre Andreea Mantea, prezentatoarea Puterea Dragostei EXCLUSIV

Covid-19 îngenunchează sistemul funerar. Sute de cadavre abandonate în stradă: „Nu îi putem îngropa”

Încă un record doborât. Au fost raportate cele mai multe cazuri noi de coronavirus într-o zi de weekend. 351 de pacienţi sunt internaţi la Terapie Intensivă

Manuela Oprișiu, fosta concurentă de la Puterea Dragostei, despre Andreea Mantea ”Îmi pare nespus de rău...” VIDEO EXCLUSIV

Un interlop celebru din București, bătut cu bestialitate de către un milionar! Scandalul a avut loc într-un restaurant

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies