
Ingrediente:
- 3 oua mari
- 90 g faina
- 20 ml apa rece
- 2,5 linguri zahar
- 1,5 lingura ulei
- 2 plicuri zahar vanilat
- coaja de lamaie rasa
- esenta vanilie
- un praf de sare si un sfert lingurita praf de copt
- 2 oua
- 5 linguri zahar
- 450 ml lapte
- 35 g amidon de porumb
- 2 plicuri zahar vanilat
- esenta vanilie
- 400-500 g capsuni,
- 1 plic tort gelee rosu
- frisca
Mod de preparare:
ETAPA 1:
Pentru blat: batem albusurile spuma cu un praf de sare 2 minute dupa care adaugam zaharul treptat si apa tot treptat. Continuam sa mixam pana se intaresc albusurile si capata consistenta de zapada.
ETAPA 2:
Peste albusurile batute bine punem galbenusurile frecate cu ulei, apoi celelalte ingrediente. La sfarsit punem faina cu praful de copt si amestecam compozitia usor de jos in sus cu o lingura pana se incorporeaza faina.
ETAPA 3:
Punem compozitia intr-o tava cu diametru de 28 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina si dam la cuptor preincalzit la 175 grade circa 25 minute.
ETAPA 4:
Pentru crema: intr-o cratita antiaderenta batem cu un tel ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se desfac.
ETAPA 5:
Punem cratita pe foc mare pentru 2 minute si amestecam continuu, dupa care reducem focul la mic si nu ne dezlipim de aragaz pentru a nu avea surpriza sa se lipeasca crema. Atentie, trebuie amestecat continuu cu telul pana vedeti ca se ingroasa crema si capata consistenta.
ETAPA 6:
Dati la o parte de pe foc si puneti cratita in baie de apa rece, la fel amestecand in ea pana devine calda, prevenind in acest fel formarea unei pojghite deasupra. In timp ce amestecati pentru a se raci adaugati in crema 2 lingurite de unt si esenta de vanilie.
ETAPA 7:
Turnati crema calduta peste blatul racit, ornati cu fructele care va plac si apoi turnati gelatina rosie preparata conform instructiunilor de pe plic.