Tarta Tatin, un desert frantuzesc delicios! Prepara-l cum te invatam si o sa te lingi pe degete!

Daca ai putin timp liber si n-ai planuri, rasfata-ti papilele gustative cu un desert irezistibil.

Distribuie pe:

Autor: Lili Lascar

 

Ingrediente: patru mere mari, 100 grame unt gras, 100 grame zahar, o foaie foitaj
Se curata merele si se taie in felii nici prea groase, nici prea subtiri. Se pun in tava de tarta si se dau la cuptor timp de 10 minute la foc mediu. Intre timp, untul topit se amesteca cu zaharul.
Dupa cele 10 minute, turnam compozitia rezultata peste mere, iar peste asezam foaia de foitaj. Chiar daca nu este rotunda, nu e nevoie sa o taiem dupa forma tavii, ci vom face din surplus o margine care va deveni crocanta.
Se lasa la foc mediu timp de aproximativ 30 de minute, se scoate, se lasa la racit si se intoarce.

Ingrediente: patru mere mari, 100 grame unt gras, 100 grame zahar, o foaie foitaj

Mod de preparare

Se curata merele si se taie in felii nici prea groase, nici prea subtiri. Se pun in tava de tarta si se dau la cuptor timp de 10 minute la foc mediu. Intre timp, untul topit se amesteca cu zaharul.
Dupa cele 10 minute, turnam compozitia rezultata peste mere, iar peste asezam foaia de foitaj. Chiar daca nu este rotunda, nu e nevoie sa o taiem dupa forma tavii, ci vom face din surplus o margine care va deveni crocanta.
Se lasa la foc mediu timp de aproximativ 30 de minute, se scoate, se lasa la racit si se intoarce.

Dificultate: usoara

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P
Setari de confidentialitate