Ingrediente: patru mere mari, 100 grame unt gras, 100 grame zahar, o foaie foitaj
Se curata merele si se taie in felii nici prea groase, nici prea subtiri. Se pun in tava de tarta si se dau la cuptor timp de 10 minute la foc mediu. Intre timp, untul topit se amesteca cu zaharul.
Dupa cele 10 minute, turnam compozitia rezultata peste mere, iar peste asezam foaia de foitaj. Chiar daca nu este rotunda, nu e nevoie sa o taiem dupa forma tavii, ci vom face din surplus o margine care va deveni crocanta.
Se lasa la foc mediu timp de aproximativ 30 de minute, se scoate, se lasa la racit si se intoarce.
Ingrediente: patru mere mari, 100 grame unt gras, 100 grame zahar, o foaie foitaj
Mod de preparare
Citeste si: Faimosul creator de modă Givenchy a murit la vârsta de 91 de ani - libertatea.ro
Citeste si: Ruxandra Garofeanu a murit. Este doliu în televiziunea din România - bzi.ro
Se curata merele si se taie in felii nici prea groase, nici prea subtiri. Se pun in tava de tarta si se dau la cuptor timp de 10 minute la foc mediu. Intre timp, untul topit se amesteca cu zaharul.
Dupa cele 10 minute, turnam compozitia rezultata peste mere, iar peste asezam foaia de foitaj.
Chiar daca nu este rotunda, nu e nevoie sa o taiem dupa forma tavii, ci vom face din surplus o margine care va deveni crocanta.
Se lasa la foc mediu timp de aproximativ 30 de minute, se scoate, se lasa la racit si se intoarce.
Dificultate: usoara