Tatăl Danei Săvuică a trăit pe viu tsunamiul din Indonezia! Fostul ambasador al României, dezvăluiri incredibile din timpul dezastrului natural

Tatăl Danei Săvuică se afla în Indonezia în momentul în care s-a produs uriaşul tsunami care s-a soldat cu peste 150.000 morţi.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriere

Gheorghe Săvuică, tatăl Danei Săvuică, era în 2004 ambasador al României în Indonezia şi a fost martor al celui mai mare dezastru din istoria acestui stat. El a povestit că a trăit clipe de coşmar, cu toate că se afla într-o zonă sigură – Săvuică a trebuit să se asigure că românii din Indonezia sunt în siguranţă, a luat legătura cu autorităţile din ţară pentru acordarea unor ajutoare şi a condus echipele de jurnalişti venite din România. 

Cea mai emoţionantă mărturie a lui Gheorghe Săvuică a fost aceea că una dintre şcolile reconstruite în Indonezia pe banii veniţi din România se numeşte chiar... România.

”Am fost martor direct al sentimentelor de recunoţtinţă din partea indonezienilor, pentru ajutorul modest al guvernului român, dar mai ales al modului cum au reacţionat, în special, pensionarii din ţara noastră. Colecta lor în sumă de 115.000 dolari SUA se regăseşte în şcoala nouă construită în Singikil, zonă afectată de tsunamiul din 2004. Şcoala poartă numele de ”Şcoala Elementară Nr 1 România”, a povestit tatăl Danei Săvuică in presa.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate