Tatal lui Bendeac s-a salvat dintr-un urias scandal de coruptie! Corectitudinea l-a scapat de inchisoare! Seful sau a fost acuzat ca a luat o spaga de 670.000 de euro

Mihai Bendeac a dat de o belea mare cat el dupa ce a intrat in conflict deschis cu Antena 1 in urma caruia ar putea sa plateasca sute de mii de euro despagubiri. Ceea ce nu se stie este ca si numele tatalui sau a aparut intr-un urias scandal de coruptie

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriereDanut Bendeac, tatal lui Mihai, a lucrat mai multi ani ca inspector la Agentia Domeniilor Statului, societate care a fost anul trecut in centrul unui scandal urias. Pe Bendeac Senior l-a salvat faptul ca este un om ferm si corect.

In 2011, Danut Bendeac a fost pus sa redacteze un material prin care un teren de 8.400 ha situat in localitatea Stelnica din Ialomita urma sa fie concesionat de catre agentia de stat catre o societate comerciala, fara nici un fel de licitatie. Bendeac Senior a mirosit ca e vorba de o neregula si a refuzat sa faca acest lucru. Imediat au inceput presiuni asupra lui si in cele din urma s-a vazut nevoit sa intre in concediu pentru o perioada nedeterminata.

Instinctul nu l-a inselat, insa, pe tatal lui Mihai Bendeac. Contractul era, intr-adevar unul fraudulos si venea ca urmare a unei spagi de 670.000 de euro pe care fostul presedinte ADS ar fi primit-o de la un om de afaceri in schimbul concesionarii acestui teren, sustin procurorii DNA. Cazul nu a fost deloc simplu pentru autoritati, pentru ca ambii protagonisti ai tranzactiei s-au folosit de interpusi: primul pentru a alcatui documentatia si pentru a semna in locul lui, iar cel de-al doilea pentru a negocia mita. Singurul personaj care apare in notele informative de la DNA si nu a fost pus sub urmarire penala a fost chiar tatal lui Bendeac.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate