Tatăl lui Ludovic Orban a cerut primăriei Brașov 1,5 milioane de euro pentru o grădiniță retrocedată! Când s-a întâmplat asta

Originari din Brașov, Ludovic Orban și familia lui au fost implicați într-o retrocedare imobiliară în 2007, când au cerut 1,5 milioane de euro pentru o grădiniță.

Distribuie pe:

Autor: Petru Luca

Originari din Brașov, Ludovic Orban și familia lui au fost implicați într-o retrocedare imobiliară în 2007, când au cerut 1,5 milioane de euro pentru o grădiniță. Pe vremea când era viceprimar al Capitalei, în 2007, actualul premier Ludovic Orban a fost implicat, împreună cu familia lui, într-o retrocedare imobiliară în orașul de sub Tâmpa. Iată ce declara atunci, în martie 2007, primarul de atunci și de acum al Brașovului, George Scripcaru, care trebuia să gestioneze retrocedarea a 26 de imobile în care funcționau licee, școli sau grădinițe. 

Citeste si: Ludovic Orban, anunțul care vizează toți bugetarii: „Nu va fi afectat salariul, ci...”

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Citeste si: Ludovic Orban, despre purtarea măștilor medicinale: „Nu poți impune o astfel de obligație”

”Trebuia să începem să avem o situație completă și realistă asupra acestei probleme. Acum trebuie să rezolvăm situația pe ansamblu. Faptul că am făcut acest inventar și am luat legătura cu proprietarii este un pas înainte, pentru că până acum nu s-a făcut nimic. Cele 26 de imobile despre care vorbim au prioritate pentru Comisia Locală. Situația este dificilă deoarece trebuie să discutăm cu fiecare proprietar în parte, deoarece unii vor să le fie restituite fostele proprietăți în natură, alții solicită terenuri la schimb, iar alții vor bani”, mărturisea atunci primarul Brașovului, George Scripcaru, într-o conferință de presă. 

Tot Scripcaru dădea apoi exemplu chiar Grădinița nr. 18, unde reprezentantul proprietarilor era chiar tatăl lui Ludovic Orban, care cerea despăgubiri o sumă impresionantă. 

”Sunt situații în care este vorba de câteva sute de metri pătrați care trebuie restituite, așa că aici vrem să oferim terenuri la schimb, poate chiar în apropierea loturilor care ar trebui retrocedate. Problema este însă când suprafața de retrocedat ajunge la câteva mii de metri pătrați, pentru că nu mai există astfel de terenuri în municipiul Brașov. În ceea ce privește despăgubirea financiară, aici lucrurile sunt sensibile. De exemplu, în cazul Grădiniței numărul 18, de pe strada Barbu Lăutaru, unde reprezentantul proprietarilor este chiar tatăl viceprimarului capitalei, Ludovic Orban, și al comisarului european Leonard Orban se cere suma de 1,5 milioane de euro”, declara primarul Scripcaru, citat de de ”Bună ziua, Brașov”. 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Un medic german aruncă bomba. Coronavirus, prezent în Europa și în 2019?

Apelul disperat al unui medic: „Nu ne dăm demisia pentru că suntem lași, ci pentru că e sinucidere!”

Palatul Cotroceni, iluminat în culorile drapelului italian, în semn de solidaritate cu Republica Italiană şi cu poporul italian

Fiul Vioricăi Dăncilă a făcut o glumă macabră în plină pandemie de coronavirus! Victor a postat o poză cu o groapă săpată: “Ziua a 10-a de carantină”

Raed Arafat, despre reintroducerea carantinei totale în România. „Toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies