Stiri

Te sună diferite numere de telefon din ţări exotice? Află ce secret macabru ascund

Există momente când suntem sunaţi de diferite numere care se dovedesc a fi din greşeală, uneori. Însă ce ne facem cu numerele din ţări exotice, care pot suna chiar insistent?

Distribuie pe:

Autor: A.V.

Dacă ai răspuns vreodată la un astfel de număr, mai bine ai verifica rapid pe internet sau ai cere un desfăşurător de la compania la care ai contract. De ce? Răspunsul este simplu: numerele de telefon din ţări exotice, care sună insistent, sunt noile moduri de fraudă.

În cazul în care ai persoane sau rude plecate în ţările respective, ar fi mai bine să le ceri numerele de telefon utilizate, pentru a nu te induce în eroare. Însă, cel mai potrivit este să nu răspunzi la astfel de numere de telefon care vin din Tanzania, Insulele Maldive, Ucraina, Rusia, Africa sau alte zone, deoarece este un mod foarte simplu de a fura bani. În principiu, cel care răspunde acestor numere de telefon ”se trezesc” cu o factură imensă. De cele mai multe ori, la capătul celălalt al apelului se află un robot sau chiar un ”fir întrerupt” al convorbirii, în care nu auzi nimic pentru câteva secunde, scrie realitateadegiurgiu.net.

Foarte mulţi români şi-au luat deja ”ţeapă”, iar aceste detalii au fost făcute publice. O victimă a acestui ”atac” a povestit că a fost nevoită să plătească chiar 60 de euro în plus: „Am primit un telefon, un beep, nu un telefon. Am sunat înapoi, mi-a apărut Tanzania sau ceva de genul. M-am trezit la sfârşitul lunii cu factura încărcată. 60 şi ceva de euro în plus”.

Galerie foto