LIVE | Finala Survivor Romania fara descriere

Teroare printre locatarii unui bloc din Drumul Taberei: "Ne este frica sa nu se prabuseasca blocul din cauza metroului!"

De cand a inceput constructia metroului din Drumul Taberei, locatarii unui bloc de pe Valea Ialomitei traiesc un adevarat cosmar! Bucurestenii de aici locuiesc intr-un bloc vechi din 1974 care a fost foarte afectat de marele cutremur din 1977. Colac peste pupaza, spun locuitorii din imobilul cu pricina, sapaturile la noul metrou din zona clatina serios blocul, iar oamenilor le este teama sa nu se prabuseasca cu tot cu ei! ##VIDEO2745##

Distribuie pe:

fara descriereLocatarii unui bloc de pe Valea Ialomitei din cartierul bucurestean Drumul Taberei sunt efectiv terorizati de constructia metroului din zona. Oamenii spun ca, pe langa faptul ca nu mai pot dormi noaptea din cauza zgomotului, traiesc si cu spaima ca din clipa in clipa blocul se poate prabusi din cauza sapaturilor.

fara descriereBlocul se clatina serios din cauza lucrarilor la metrou. Problema mare este si ca blocul, vechi din 1974,  este afectat serios de cutremurul din 1977. Practic, cladirea este lasata intr-o parte. Sunt apartamente unde dupa inceperea lucrarilor la metrou au aparut crapaturi chiar si in tavan, deci in placa de beton. Ma opreste lumea pe scara si ma intreaba cand ne mutam din bloc. Umbla un zvon ca ne-ar evacua. Este o problema foarte serioasa. Blocul chiar se misca din cauza lucrarilor la metrou si ne este frica sa nu se prabuseasca!”, ne-a spus administratorul imobilului.

fara descriereTeroarea locatarilor este desprinsa parca dintr-un film de groaza, din pacate real pentru acei oameni. In urma cu ceva timp, una din macaralele santierului lipit de imobil era sa intre intr-un apartament, dupa ce a rupt un balcon. “Intr-o zi stateam linistita in canapea si am auzit o bubuitura puternica. Bratul de la o macara a intrat in balans si a lovit balconul meu. A rupt o bucata din el si acum am gaura in balcon. Mi-e frica sa mai ies afara sa ud florile pentru ca e rupta placa”, ne-a spus speriata tanti Maria, o locatara de la etajul 7 al blocului. Femeia s-a mai plans si de faptul ca pana acum reprezentantii Metrorex nu i-au dat nici macar un sac de ciment sau cateva caramizi pentru reparatia balconului. De altfel, administratorul blocului sustine ca cei de la Metrorex au fost anuntati de situatia dramatica a imobilului, insa spun ca nu ar fi nicio problema. Cert este ca in zona lucrarile la noul metrou continua la foc automat, iar bucurestenii din blocul subred sunt obligati sa traiasca in continuare acest cosmar!

In replica, autoritatile sustin ca lucrarile din zona Drumul Taberei au toate avizele si ca nu pun in pericol nicio constructie. "Noi facem masuratori si analize conform legii si regulamentelor in vigoare si pana acum nu s-a depistat niciun factor de risc pentru imobilele din zona", ne-a declarat unul dintre inginerii de pe santier.

 

Metroul din Bucuresti a implinit 33 de ani
Ideea unei retele de metrou in Bucuresti a aparut inca din anul 1909, dupa ce Dimitrie Leonida a folosit aceasta tema pentru lucrarea sa de diploma. Dupa mai multe tentative esuate, din cauza bugetului insuficient sau a Razboaielor Mondiale, abia in perioada comunista, in 1975 au fost demarate lucrarile. Prima linie, M1, intre Timpuri Noi si Semanatoarea a fost inaugurata in urma cu 33 de ani, la 16 noiembrie 1979. Momentan, metroul din Capitala are 4 linii, 49 de statii, reteaua avand o lungime de 68,2 kilometri. Conform statisticilor, aproape 600.000 de oameni folosesc metroul din Bucuresti zilnic!

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate