Teroarea coronavirusului din China activează scandalul Legii vaccinării obligatorii! Politicienii vor să o adopte în procedură de urgență

Mult disputata lege a vaccinării obligatorii ar putea fi adoptată, proiectul de act normativ e la Camera Deputaților.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriere


In articol:

În contextul nebuniei atât a coronavirusului din China, dar și a epoidemiilor de rujeolă din ultima perioadă, PSD vrea ca legea privind vaccinarea obligatorie, al cărui proiect a fost aprobat deja de Senat, să fie aprobată în regim de urgență.

Secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, a anunțat  că legea vaccinării obligatorii, care a trecut de Senat și se află în dezbatere la Camera Deputaților, va intra în dezbatere în procedură de urgență. Stănescu spune că parlamentarii PSD consideră că vaccinarea ar trebui să devină obligatorie.

”Legea vaccinării obligatorii a trecut de Senat este la Camera Deputaților la Comisia de Sănătate. Legea va fi în procedură de urgență pentru că suntem într-o anumită situație care forțează lucrul ăsta, în momentul în care vorbim de atâtea cazuri de gripă la nivelul țării noastre și de asemenea vorbim de virusul gripal care vine din China. Noi credem că este obligatorie vaccinarea și vom susține acest proiect de lege în procedură de urgență” a afirmat Paul Stănescu.

fara descriere

De aceeași părere este și liderul USR care a precizat că susține vaccinarea obligatorie.

”E clar că subiectul s-a activat acum în contextul știrilor alarmante care vin din Asia și din zona Chinei. E o temă importantă, evident. Vaccinarea este în momentul de față soluția pe care medicina modernă și civilizată o are pentru a ne proteja de multe din afecțiunile majore care există. Este o temă pe care o să o susținem. Vedem stadiul proiectului de lege și vom decide în consecință”, a spus Dan Barna.

Citeste si: Simona Gherghe a decis să-și vaccineze antigripal toată familia: ”E musai să-l facem”

Citeste si: Vaccin antigripal: întrebări frecvente și tot ce trebuie să știi despre el

fara descriere

Ce prevede legea vaccinării obligatorii

Proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie prevede sancțiuni pentru părinții care refuză vaccinarea copiilor ce pot merge de la avertisment și până la amenzi de 10.000 de lei.

La înscrierea copiilor în unitățile de învățământ ar urma să fie solicitată o adeverință care să ateste efectuarea vaccinurilor, iar în cazul în care schema nu este completă, este obligatoriu ca în maximum un an copiii să fie imunizați. Antigenele vaccinale obligatorii la intrarea în colectivitate a copiilor sunt cele împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B.

Vezi pe stirilekanald.ro ce simptome au infecțiile cu coronavirus

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate