Teste plătite din propriul buzunar de către medicii și asistentele care refuză vaccinarea. Ministrul Sănătății: ”Avem în gând pacientul”

Ministrul Sănătății a anunțat, sâmbătă, unele modificări ale ordinului privind infecțiile asociate actului medical!

Vaccinare sau achitarea testelor pentru cadrele medicale și asistenți
Vaccinare sau achitarea testelor pentru cadrele medicale și asistenți[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Alexandra Gabriela

In articol:

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, își dorește protejarea pacientului în totalitate de către cadrul medical. Astfel, medicii și asistentele care nu vor dori să se vaccineze vor plăti din fondurile proprii testele pentru depistarea infecției cu Covid-19. Medicul consideră că numai astfel va fi respectat dreptul pacientului de a fi tratat de persoane care nu reprezintă un risc.

Citeste si: Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, vorbește despre testele COVID gratuite: „Este responsabilitatea...”

Ministrul Sănătății a anunțat, sâmbătă, unele modificări ale ordinului privind infecțiile asociate actului medical.

Urmează să modificăm Ordinul pentru infecţiile asociate activităţii medicale, aşa încât să facem mai indezirabilă absenţa vaccinării pentru personalul medical. Şi atunci când vrem să facem lucrul acesta, avem în principal, în gând, pacientul, care şi el are drepturi şi are dreptul de a veni în contact cu un cadru medical, fie că e medic, fie că e asistentă medicală, fie că e infirmieră, care nu îl pune la risc, adică are şanse extrem de reduse de a fi infectat şi asta o obţinem prin vaccinare ”, a declarat Ministrul Sănătății.

Citeste si: O batrana, in ultimele clipe ale vietii, i-a spus preotului: „La inmormantare, vreau sa mi se puna in mana o lingurita!” Parintele a amutit cand a aflat motivul- bzi.ro

vaccinare2jpg.jpg

Medicii și asistentele care nu se vaccinează trebuie să se testeze periodic

Ministrul Sănătății a mai declarat că nimeni nu este obligat să se vaccineze, dar cadrele medicale  și asistenții medicali care nu se vor vaccina, vor suporta plata testelor ce trebuie repetate periodic.

Citeste si: România va primi aproape un milion de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech

La nivelul la care am creionat lucrurile, fără să ajungem la o concluzie finală – personalul medical care nu este vaccinat, probabil că va trebui să se testeze periodic, cu costuri suportate de către persoana care se testează, nu de către management, nu de către Ministerul Sănătăţii, aşa încât pacientul să fie în siguranţă şi din nou să aibă certitudinea că este tratat şi diagnosticat de personal medical care este fie vaccinat, fie testat.

" a mai adăugat Ioana Mihăilă.

Totodată, Ministrul Sănătații și-a arătat îngrijorarea legată de creșterea numărului de cazuri cu noua tulpină Delta din Marea Britanie și Germania.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Sănătății, avertisment cu privire la valul patru al pandemiei de coronavirus. Declarațiile făcute de Ioana Mihăilă despre noua tulpină de COVID-19

Semn divin apărut pe cer la înmormântarea preotului ucis de Covid-19! Un nor în formă de înger și-a făcut apariția desupra bisericii

Coronavirus în România, 19 iunie. Câte persoane au fost depistate pozitiv și câte au murit din cauza infecției

5 zodii vor avea bani mulți începand de săptămâna următoare!

Alertă meteo ANM Cod Roșu! Vine urgia în România în următoarele ore. Va fi prăpăd cu furtuni și vijelii puternice

BOMBA ANULUI! O gimnastă celebră este noua iubită a lui Reghecamf. Relația este oficială și asumată

Manevrele meschine COVID-19. Cum se fură bani de la familiile pacienților infectați

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies