Stiri

Ti-e frica de marele cutremur? Iata metoda prin care se pot depista cutremurele mari cu patru zile inainte sa se produca

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: A.M.


Ti-e frica de marele cutremur? Iata metoda prin care se pot depista cutremurele mari cu patru zile inainte sa se produca

Un cutremur puternic a zguduit aseara zona Vrancea. Initial, seismologii au anuntat ca miscarea telurica a avut 5 grade pe Scara Richter, apoi s-au razgandit si au rectificat datele. O echipa de cercetatori susţine insa ca a prevazut acest cutremur cu patru zile inainte ca el sa se produca.

La ora 20 si 15 minute, Institutul National pentru Fizica Pamantului  inregistreaza un seism de mare adancime, ca magnitudinea de 5 grade pe Scara Richter, resimtit in Covasna, Intorsura Buzaului, Targu Secuiesc, Nehoiu si Sfantu Gheorghe.

  Seismul a provocat panica in randul oamenilor, mai ales in randul celor care locuiesc in cladiri cu bulina rosie.
Zeci de cladiri din centrul Capitalei stau sa cada in orice moment! In aceasta cladire din Centrul Vechi locuiesc, de pilda, nu mai putin de 60 de familii.Institutul de Geodinamica al Academiei Romane a pus la punct singura metoda din lume care poate pune in evidenta un cutremur cu cateva zile inainte sa se produca. Iar pe acesta l-au depistat in urma cu 4 zile inainte. O descoperire recunoscuta chiar de NASA. Iata si cum functioneaza!
Mai ramane ca institutiile statului sa finanteze acest tip de proiect care poate salva vietile a milioane de oameni atat in Romania cat si in celelalte tari ale lumii!
 

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Astazi, de la ora 20:00, in ultimul episod din “Meryem”, la Kanal D! Savas si Meryem, o noua viata!icon photo

Vedete

Astazi, de la ora 20:00, in ultimul episod din “Meryem”, la Kanal D! Savas si Meryem, o noua viata!

Kanal D difuzeaza in aceasta seara, de la ora 20:00, ultimul episod din serialul „Meryem”.

Titlu secțiune