Tichete Sociale 2023 Află când intră următoarea tranșă de 250 de lei pe cardurile sociale

Tichete Sociale 2023 Află când intră următoarea tranșă de 250 de lei pe cardurile sociale

Actualitate

Tichete Sociale 2023: Vezi aici când intră următoarea sumă de 250 de lei pe cardurile sociale

Tichete sociale 2023. Vezi aici când intră banii pe card și care sunt persoanele eligibile pentru ajutorul din partea statului.

Tichete Sociale 2023: Următoarea tranșă de bani urmează să fie virată pe cardurile sociale. Iată când vor intra cei 250 de lei și cine beneficiază de acest ajutor.

Tichete sociale 2023

Programul Sprijin pentru România continuă. Următoarea tranșă de bani va intra pe cardurile sociale, începând cu 15 iunie 2023, conform unui anunț făcut de Marcel Boloș pe Facebook. Cei 250 de lei pot fi folosiți doar pentru achiziționarea alimentelor de bază.

„Am primit zilele acestea zeci de mesaje din partea dumneavoastră despre măsurile sociale pe care Guvernul României le implementează din bani europeni.

Poate cel mai important anunţ este legat de data la care încărcăm o nouă tranşă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente şi mese calde: de la 15 iunie vom transfera 600 milioane de lei către toţi cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili.”,

a transmis Marcel Boloș pe Facebook.

Fiecare tichet are o valabilitate de 12 luni și poate fi folosit doar de către beneficiar, dar se pot face și excepții în cazul în care acesta nu se poate deplasa ori suferă de o afecțiune gravă de sănătate.

Românii din categoriile vulnerabile vor primi pe parcursul acestui an, 6 vouchere în valoare de 250 de lei fiecare, din partea statului, pentru alimente și mese calde. 

Tichetele sociale vor fi distribuite în 6 tranșe, o dată la 2 luni. Fiecare tichet valorează 250 de lei și poate fi folosit pentru a cumpăra alimente, precum și pentru a putea achita mesele calde, la restaurant sau în alte locuri în care pot beneficia de acest serviciu.

De precizat este faptul că aceste tichete nu pot fi folosite pentru achiziționarea băuturilor alcoolice sau țigărilor.

Proiectul are ca scop contracararea scăderii standardului de viață și a grupurilor sociale vulnerabile, în ideea de a scădea riscul sărăciei la nivel național.

„Datele o spun clar, încă ne confruntăm cu o formă dominantă de sărăcie care poate conduce la precaritate alimentară, în anumite situații. Aceste lucruri fac ca peste două milioane de cetățeni să nu îşi poată permite un standard de viaţă decent pentru anul 2023.

Tocmai de aceea, la nivelul Guvernului am gândit un pachet măsuri care sunt integrate și complementare, astfel încât să se asigure o alocare financiară eficientă a intervențiilor.

Așadar, vor fi români care se află într-un grad extrem de excluziune socială care vor putea primi până la 10.000 de lei pentru nevoile imediate, pe baza diferitelor forme de sprijin care se vor acorda”, a explicat ministrul Marcel Boloș.

Potrivit Ministerului Investițiilor, ultima tranșă de bani a fost virată în contul beneficiarilor, între 10 și 13 aprilie, înainte de Paștele Ortodox.

Citește și: Vouchere pentru renovarea locuințelor și electrocasnice 2023. Vezi cine poate beneficia de acest ajutor

Tichete Sociale 2023 Află când intră următoarea tranșă de 250 de lei pe cardurile sociale

Tichete Sociale 2023 Află când intră următoarea tranșă de 250 de lei pe cardurile sociale

[Sursa foto: Shutterstock]

Ce categorii de persoane vor primi tichete sociale

În 2023, românii din categoriile vulnerabile vor primi din partea statului 6 vouchere în valoare de 250 de lei fiecare, pentru alimente și mese calde. Iată care sunt persoanele care beneficiază de ajutorul din partea statului, anul acesta.

Citeste si: Tavi Colen, mărturisiri despre situația financiară după ce a plecat din trupa Talisman. „Ne dădeam seama că nu ne ajung banii de două banane, ci doar de una.”- kfetele.ro

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: "E cumva o glumă?!" Cum a apărut Kate Middleton pe coperta unei prestigioase publicații din Anglia- radioimpuls.ro

  • Copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei în 2023, se vor încadra pentru tichetele sociale.
  • Ajutorul din partea statului poate fi oferit și familiilor cu cel puțin 2 copii în întreținere, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.
  • Familiile monoparentale, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.
  • Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, vor primi și ele tichete sociale în 2023
  • De asemenea, se vor încadra și pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei pentru tranșele din anul 2023 

Citește și: Se dau 5.000 de euro de la stat! Cine sunt românii care ar putea beneficia de acești bani?! Ministrul Muncii a făcut anunțul

Tichete Sociale 2023 Află când intră următoarea tranșă de 250 de lei pe cardurile sociale

Tichete Sociale 2023 Află când intră următoarea tranșă de 250 de lei pe cardurile sociale

[Sursa foto: Shutterstock]

Tichetele de masă vor ajunge 40 de lei

Premierul Nicolae Ciucă a participat la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, alături de ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, ministrul Muncii, Marius Budăi, reprezentanţi ai Guvernului, ai Confederaţiilor sindicale şi patronale.

În cadrul întâlnirii, Adrian Câciu, Ministrul Finanţelor, a prezentat propunera de a majora cuantumul tichetelor de masă la 35 de lei sau la 40 de lei, începând cu data de 1 iulie.

Nicolae Ciucă a anunțat pe pagina sa de socializare, că a început demersurile pentru majorarea bonurilor de masă pentru angajați, de la 30 la 40 de lei, măsura fiind pusă în vigoare pe 1 iulie 2023.

„Se încheie o săptămână cu decizii importante pentru dezvoltarea României. Am început demersurile pentru a majora valoarea tichetelor de masă pentru angajaţi la 40 de lei şi ne dorim ca noua valoare nominală să se aplice începând cu 1 iulie.”,  a transmis premierul.

Surse: euronews.ro, adevarul.ro