Tichete sociale 2023. Vezi când intră următoarea tranșă de bani pe cardurile sociale

Tichete sociale 2023. Iată ce categorii de persoane beneficiază de ajutor din partea statului.

Autor: Alina Petre

In articol:

Tichete sociale 2023.  Vezi aici când va intra a doua tranșă de bani pe cardurile sociale.

Iată ce categorii de persoane vor beneficia de ajutorul statului.

Tichete sociale 2023. A doua tranșă de bani pe cardurile sociale

Următoarea tranșă de tichete sociale, în valoare de 250 de lei, va intra pe card în perioada 10- 13 aprilie.

Românii din categoriile vulnerabile vor primi pe parcursul acestui an, 6 vouchere în valoare de 250 de lei fiecare, din partea statului, pentru alimente și mese calde. 

Tichetele sociale vor fi distribuite în 6 tranșe, o dată la 2 luni. Fiecare tichet valorează 250 de lei și poate fi folosit pentru a cumpăra alimente, precum și pentru a putea achita mesele calde, la restaurant sau în alte locuri în care pot beneficia de acest serviciu.

Proiectul are ca scop contracararea scăderii standardului de viață și a grupurilor sociale vulnerabile, în ideea de a scădea riscul sărăciei la nivel național.

Potrivit Ministerului Investițiilor, cea de-a doua tranșă de bani va fi alocată beneficiarilor până la data de 16 aprilie 2023. Prima tranșă de bani a fost alocată luna aceasta, deși au declarat că tichetele vor intra pe card la fiecare două luni.

Următoarele tichete sociale vor fi virate beneficiarilor în lunile mai, iulie, septembrie și decembrie 2023. 

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Citește și: Pensie de la stat pentru cei care au cotizat mai puțin de 15 ani. Iată ce acte ai nevoie

Tichete sociale 2023. Când intră a doua tranșă de bani pe tichetele sociale

Tichete sociale 2023. Când intră a doua tranșă de bani pe tichetele sociale

[Sursa foto: Inquam]

Ce categorii de persoane vor primi tichete sociale

În 2023, românii din categoriile vulnerabile vor primi din partea statului 6 vouchere în valoare de 250 de lei fiecare, pentru alimente și mese calde. Iată care sunt persoanele care beneficiază de ajutorul din partea statului, anul acesta.

  • Copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei în 2023, se vor încadra pentru tichetele sociale.
  • Ajutorul din partea statului poate fi oferit și familiilor cu cel puțin 2 copii în întreținere, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.
  • Familiile monoparentale, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.
  • Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, vor primi și ele tichete sociale în 2023. 
  • De asemenea, se vor încadra și pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei pentru tranșele din anul 2023 

Ce valabilitate au tichetele sociale

Fiecare tichet primit de la stat are o valabilitate de 12 luni de la emitere. De menționat este faptul că aceste carduri pot fi folosite doar de beneficiari.

Sigur că există și cazuri excepționale, atunci când vine vorba de persoanele care nu se pot deplasa la cumpărături. Acestea pot cere ajutorul unei persoane apropiate, dar cine va folosi tichetele, va trebui să prezinte un act de identitate al posesorului de card.

Citește și: 200 de euro de la stat pentru calculator. Elevii și studenții vor primi ajutor de la stat pentru calculatoare. Iată care sunt actele necesare

Citeste si: „M-am împăcat cu fostul meu soț pentru copiii noștri.” Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf nu mai sunt la cuțite! Ce se întâmplă acum între cei doi- kfetele.ro

Citeste si: Calendar ortodox 5 iunie 2023. Sărbătoare importantă pentru credincioși- stirilekanald.ro

Citeste si: Fanii lui Taylor Swift au purtat scutece pentru adulți la concertul ei. Motivul șocant pentru care au recurs la acest gest- radioimpuls.ro

Tichete sociale 2023. Când intră a doua tranșă de bani pe tichetele sociale

Tichete sociale 2023. Când intră a doua tranșă de bani pe tichetele sociale

[Sursa foto: Inquam]

Carduri de energie pentru persoanele vulnerabile

Tichetele sociale nu vor fi singurele beneficii pentru persoanele vulnerabile. Anul acesta, românii care se vor încadra, vor primi un ajutor financiar, din partea MITE, pentru plata facturilor la energie, în valoare de 1400 de lei. Banii vor fi distribuiți beneficiarilor în două tranșe a câte 700 de lei, sub formă de card de energie.

Ajutorul provine din fonduri europene și este acordat pentru aproximativ 4 milioane de persoane vulnerabile, pentru a compensa prețul la energie. Mai exact, oamenii pot beneficia de acest ajutor pentru energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți sau alte materiale folosite pentru încălzire.

Iată cine beneficiază de tichetele de energie:

  1. Pensionarii, cu vârsta de peste 60 de ani, cu venituri de până la 2.000 de lei;
  2. Pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă, cu venituri până la 2.000 de lei;
  3. Persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri sub 2.000 de lei;
  4. Familiile cu alocație de susținere;
  5. Familiile și persoanele care primesc ajutor social.

„ În ultimele săptămâni s-a discutat foarte mult despre procente și cifre, dar mai puțin despre viața oamenilor. Pentru PSD nu a fost niciodată vorba de cifre sau procente, ci despre oameni și despre ceea ce au ei nevoie acum. Despre echitate, despre a-i ajuta pe cei care au cel mai mult nevoie de ajutor. În total, vom veni cu un pachet social de 26,65 miliarde de lei de SprijinpentruRomânia”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Surse: adevarul.ro, mfe.gov.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cât este ajutorul pentru energie și când se acordă? Vezi cine beneficiază de acest ajutor în 2023

Acte și documente necesare pentru Ajutor Social 2023. Vezi cine poate beneficia de tichete sociale

Românca vedetă pentru adulți care a făcut furori cu felul în care prepară cocktailurile | GALERIE FOTO Fanii au taxat-o: „Ce poți face pentru bani... uimitor"

Adrian Despot, despre momentul viral de acum 15 ani. Motivul pentru care s-a enervat teribil: „Marea mea durere se revărsa fix împotriva lipsei de profesionalism a oamenilor din...

Rusalii 2023. Superstiții pentru marea sărbătoare din luna iunie! Ce nu au voie să facă creștinii ortodocși?

„Nu-l meriți.” Gina Pistol a primit mesaje răutăcioase la câteva zile, după ce s-a căsătorit cu Smiley

Un nou scandal este pe cale să izbucnească între Andreea Bălan și George Burcea! Procesul o poate lăsa pe vedetă fără sute de mii de euro

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies