Stiri

Tigrul platanului a invadat Capitala! Cat este de periculoasa intepatura si ce trebuie sa faci!

Desi nu este periculoasa pentru cei mai multi dintre noi, intepatura tigrului de platan produce disconfort.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: M. B.


Tigrul platanului a invadat Capitala! Cat este de periculoasa intepatura si ce trebuie sa faci! icon photo
 
Tigrul platanului este o insecta care face parte din familia plosnitelor si care a invata vara aceasta Capitala. Nu exista persoana care sa fi trecut prin Bucuresti si sa nu fi observat abudenta de insecte care, nu numai ca se asaza pe haine, dar ii si inteapa pe oameni.
 
Intepatura acestei insecte nu este periculoasa pentru cea mai mare parte a populatiei, insa provoaca mancarime. In cazul copiilor senzatia este mult mai intensa decat la adulti.
 
"La om produc o muşcătură care se manifestă printr-o mică pată roşie, însoţită de mâncărime, iar uneori durere sau bubiţe. Senzaţia de mâncărime poate dura câteva zile şi poate fi intensă, în special la copii", a explicat dr. Mihaela Leventer pentru dcnews.ro.
 
Dermatologii recomanda aplicarea unei comprese reci pe locul intepaturii pentru a diminua senzatia de mancarime. Persoanele alergice trebuie sa mearga de urgenta la medic pentru ca rectiile lor la intaptura tigrului de platan pot fi severe. 
 
 
SOCANT! Ce operaţie secretă şi dureroasă a făcut Ozana Barabancea în urmă cu puţin timp! ”A tăiat-o în jurul burţii” EXCLUSIVicon photo

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Titlu secțiune