Toate bancile din Capitala sunt controlate de politisti. Vezi de ce se intampla acest lucru

Politia Capitalei a demarat o ampla actiune de evaluare a masurilor de securitate ce privesc protectia, manipularea, depozitarea si transportul valorilor din fiecare banca din Bucuresti. Controalele vin dupa ce in ultimele zile au avut loc doua jafuri la doua banci din oras.

Distribuie pe:

fara descriereActiunea se desfasoara joi si vineri sub directa coordonare a conducerii Politiei Capitalei, cu participarea tuturor ofiterilor specializati în sisteme de paza, dar si a celor  care activeaza in sectiile de politie, potrivit unui comunicat al Politiei Capitalei. În cadrul acestei actiuni, oamenii legii verifica respectarea normelor legale privind organizarea pazei si protectiei bunurilor si valorilor societatilor bancare din Bucuresti, precum si existenta, respectiv eficienta sistemelor electronice de alarmare. În mod special, politistii bucuresteni vor verifica daca masurile stabilite cu prilejul controalelor anterioare au fost îndeplinite de catre reprezentantii acestor institutii.

Actiunea urmareste cresterea nivelului de siguranta al personalului unitatilor bancare si al valorilor detinute in aceste locatii. De asemenea, politistii Capitalei isi propun ca prin asigurarea respectarii tuturor normelor de securitate specifice acestui domeniu sa contribuie la prevenirea unor eventuale atacuri asupra persoanelor ce desfasoara operatiuni cu numerar sau transporta valori monetare, precum si asupra personalului care asigura masuri de paza si protectie a bunurilor acestor institutii. Cu ocazia acestor verificari, politistii vor instrui personalul de paza aflat in serviciu cu privire la atentia sporita pe care trebuie sa o manifeste in executarea activitatilor curente si vor sublinia necesitatea impunerii unui acces controlat al clientilor, in perioada premergatoare inchiderii programului de lucru cu publicul sau la lasarea intunericului.

In luna decembrie, politistii bucuresteni s-au confruntat cu doua jafuri, la sucursale ale bancii Raiffeisen, care au avut loc la un interval de numai cinci zile.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate