Tochitura de porc, rețeta mama lui Chef Orlando Zaharia

Stiri

Tochitura de porc după rețeta mamei lui Chef Orlando Zaharia. Cei doi gătesc împreună preparatul tradițional

Chef Orlando Zaharia și mama lui împărtășesc cu urmăritorii din mediul online rețeta lor de tochitură de porc. Iată cum poți pregăti acest preparat tradițional, după indicațiile mamei chef-ului Orlando Zaharia.

"Reteta de tochitura pe care o pregatesc cu mama. Ea e Chefa", a scris Chef Orlando Zaharia la descrierea clipului în care gătește alături de mama sa.

Citeste si: Maestrul Nicolae Botgros a oferit noi declarații cu privire la starea de sănătate a nepotului său, Cristian! Cum se simte în prezent fiul foștilor soți Adriana Ochișanu și Corneliu Botgros?- kfetele.ro

Pentru rețetă aveți nevoie de câteva ingrediente simple, iar modul de preparare este unul ușor de realizat și destul de rapid.

Ingrediente pentru tochitură:

- Fleică de porc (sau alt tip de carne de porc, după preferințe)

- Cârnați afumați

- 2-3 cepe

- Câteva căței de usturoi

- 2-3 roșii

- Sare, piper, cimbru, vin alb sec

- Ulei de floarea-soarelui

Citeste si: România riscă un blackout la iarnă! Anunțul ministrului Energiei „Ajungem în situația de a nu avea suficientă energie”- kanald.ro

Citește și: Cine a câștigat al șaselea battle Chefi la cuțite și cine a părăsit competiția: "Vor pleca acasă doi dintre voi”. Răsturnări spectaculoase și emoții intense în ediția din 17 decembrie 2024

Rețeta de tochitură de porc, pas cu pas:

Mama lui Chef Orlando, cea care se ocupă de rețeta de astăzi, după cum a spus chiar fiul său, începe prin a pune tigaia la încins, în timp ce cheful se ocupă de tocat: carnea și cârnații trebuie tăiați cubulețe, nu prea mici, pentru a păstra textura.

Mama lui Chef Orlando Zaharia: Facem o tochitura

Chef Orlando Zaharia: Ce îți aduc, din ce carne?

Mama lui Chef Orlando Zaharia: Fleica!

Mama lui Chef Orlando Zaharia: Se toaca carnea si cârnații, se pune uleiul la încins, punem si cărniță aici, punem si ceapa la călit, apoi se pune un capac si se lasă la foc.

Se adaugă ulei în tigaie, iar când este bine încins, punem bucățile de carne. Imediat după, adăugăm ceapa tocată mărunt, amestecând pentru a se căli uniform.

Citeste si: Maestrul Nicolae Botgros a oferit noi declarații cu privire la starea de sănătate a nepotului său, Cristian! Cum se simte în prezent fiul foștilor soți Adriana Ochișanu și Corneliu Botgros?- kfetele.ro

Citeste si: Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice- revistagalenus.ro

Citeste si: Gestul facut de Alexandra Cuhuteac, fosta iubita a lui Cristian Botgros la aproape un an de la moartea Andreei Cuciuc: "I-ai facut cel mai frumos cadou!"- radioimpuls.ro

După ce carnea începe să prindă culoare, se pune un capac și se lasă la foc mic.

Citește și: Imagini alarmante cu Amme de la Chefi la cuțite! Concurenta din echipa aurie a fost surprinsă pe patul de spital, după ce a cedat în timpul filmărilor

Usturoiul și roșiile, aromele vedetă

Câteva căței de usturoi sunt curățați și zdrobiți, apoi se adaugă în tigaie. Între timp, roșiile se taie cubulețe și se adaugă și ele, aducând un strop de prospețime.

După ce ingredientele și-au lăsat zeama, se ia capacul și se lasă la prăjit până când carnea capătă o crustă aurie.

Chef Orlando adaugă sare, piper și, la indicațiile mamei sale, puțin cimbru, dar si vin alb.

Cu zâmbetul pe buze, cheful afirmă că este un preparat pe sufletul lui: "Doamne, cum miroase! Fix așa îmi place mie – cu usturoi și roșioare."

Servită alături de mămăliguță fierbinte și murături, tochitura de porc a mamei lui Chef Orlando Zaharia este mai mult decât o rețetă – este o poveste despre familie și tradiții care se transmit din generație în generație.