kanald.ro
Stiri
Tocinei din Bucovina! O reteta delicioasa cu care ii vei surprinde pe cei dragi!
Daca vrei sa le faci o surpriza celor dragi, iti recomandam sa incerci reteta de tocinei din Bucovina. E un prepapar delicios.
Tocineii au luat nastere in Bucovina, parte a tarii din care provine si celebra ciorba radauteana. Prepaparul nu este unul dietetic, insa merita sa-l gustati, din cand in cand.
Ingrediente:
– 7-8 cartofi mari
– 2 ouă
– 1 lingură rasă de sare
– 3-4 linguri de brânză sărată (de oi, telemea )
– 1-2 linguri făină
– Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea mică, Apoi adăugam ouăle, brânza, sarea , făina şi amestecăm bine compoziţia. Punem uleiul în tigaie, iar când este încins luăm cu lingura din compoziţie şi o punem în tigaie aplatizând-o uşor. Prăjim pe ambele părţi. Tocineii trebuie sa fie rumeniţi şi nu foarte groşi ca să se poată prăji. Când sunt gata se scot pe şerveţele pentru a elimina surplusul de ulei. Se servesc calzi cu smântână.