Tonel Pop aruncă bomba în cazul Caracal: „Recoltarea ADN-ului acoperă ilegalități la nivelul INML sau DIICOT”

Tonel Pop, avocatul familiei Melencu, a făcut noi dezvăluiri legate de cazul Caracal.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

Anchetatorii vor noi probe de ADN de la mama Luizei Melencu. Conform declarațiilor făcute de către avocatul familiei, Tonel Pop, asta ar putea fi o încercare de a acoperi niște nereguli la nivelul anchetei.

„Acest fapt prin care, din nou, se cere recoltarea ADN-ului de la mama Luizei, nu este normal, ci este o chestiune care, din punctul nostru de vedere, prezumă că acoperă niște ilegalități la nivelul INML sau DIICOT.

În acest moment, INML este într-o cercetare penală privind plângerea adresată de domnul Cumpănașu, ulterior și de noi privind modul în care au fost recoltate probele, modul în care s-a făcut verificarea ADN-ului”, a explicat avocatul Tonel Pop, pentru MEDIAFAX.

„Cred că vor să scoată la lumină în sensul de a-i induce în eroare pe cei care îi cercetează penal și să încerce să înlocuiască probele. (...) El (ADN-ul, n.r.) rămâne în grafice, în softul calculatorului, în memoria băncii de date a ADN-urilor decriptate. Nu ai cum să spui că s-a consumat ADN-ul. Nu ai cum să îl consumi, pentru că nu e de mâncat. Se păstrează în probe etalon la rece, nu ai cum să justifici”, a mai explicat Tonel Pop.

Citeste si: Lucian Bute, în doliu! Fostul campion mondial a făcut anunțul trist pe Facebook

fara descriere

De ce refuză mama Luizei Melencu să dea probe ADN

Marți dimineață, procurorii DIICOT s-au întors acasă la familia Melencu pentru a recolta probele ADN, iar Monica Melencu se pare că a fugit. Familia Luizei Melencu consideră că procurorii vor să o declare moartă pe tânăra dispărută în urmă cu o jumătate de an.

”Au venit luni seara doi domni şi o doamnă de la poliţie, mai să mă ia pe sus să dau aceste probe biologice. Au stat mai bine de o oră la poartă. Le-am spus clar că refuz. Au încercat să pună martori care să semneze că au văzut maşina poliţiei la poartă şi că eu nu vreau să dau aceste probe. Le-am spus respectivilor ”domnilor, ştiţi cumva ce urmează să faceţi, ce urmează să semnaţi”? Oamenii respectivi sunt şi vecini cu noi şi nu au vrut să fie martori. Până la urmă au încheiat un proces verbal în care au menţionat şi chiar i-am rugat să scrie că nu vreau să dau aceste probe şi nu am semnat nici acel proces verbal. Poliţiştii au plecat la 19.30 şi au revenit la poartă la 20.30 cu o înştiinţare să mă prezint azi (n.r marți) la postul de poliţie din Caracal, la ora 11.00. Bineînțeles că nu m-am prezentat şi au emis mandat de la Tribunal. Refuz să dau din nou aceste probe, chiar dacă s-a emis acest mandat. Aştept să mă ia, să vadă toată ţara. Nu le dau nici probe şi nici semnătură că nu vreau să se ajungă să închidă cazul fără să scoată adevărul la lumină”, a declarat Monica Melencu, mama Luizei, tânăra de 18 ani răită de Gheorghe Dincă.

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate