Top 5 lucruri pe care să le faci după ce cumperi o mașină nouă


In articol:

Cumpărarea unei mașini noi este o decizie importantă și, așa cum te informezi ce marcă merită să cumperi, trebuie să știi și ce ai de făcut imediat după ce ai cheile în mână.

În acest fel, te vei putea bucura imediat de noua mașină, care este cu atât mai utilă pentru tine și familia ta acum, în contextul pandemiei.

Venim în ajutorul tău cu acest articol, în care îți prezentăm care sunt cele mai importante 5 lucruri pe care trebuie să le faci după ce ai cumpărat autoturismul.

1. Încheie asigurarea RCA

Unul dintre documentele de care vei avea nevoie pentru înmatricularea mașinii este asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA). Prin urmare, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să închei o asigurare RCA, prin Otto Broker. Dacă dorești, poți face și o asigurare mai complexă, CASCO, pentru acoperirea unor tipuri de daune care nu sunt prevăzute în polița RCA.

2. Înmatriculează mașina

Ca să poți să circuli cu mașina cât mai curând, fără să riști să iei o amendă usturătoare, este necesar să o înmatriculezi pe numele tău.

Procedura nu este foarte simplă și cu siguranță vei sta ceva timp la coadă, așa că trebuie să te asiguri că ai la tine toate documentele necesare întocmirii dosarului. La finalul acestui proces, vei primi certificatul și plăcuțele de înmatriculare ale mașinii.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

3. Declară mașina la taxe și impozite

Următorul pas pe care trebuie să-l faci este să iei în evidență noua ta mașină, adică să o declari la direcția locală de taxe și impozite. La fel ca în cazul clădirilor, pentru mașină vei plăti un impozit anual, care diferă în funcție de capacitatea cilindrică a motorului. Pentru înscrierea unui mijloc de transport va fi nevoie să pregătești un nou dosar cu acte.

Poți verifica foarte ușor care sunt documentele de care ai nevoie, consultând informațiile publicate pe site-ul direcției locale de taxe și impozite.

4. Dotează mașina cu tot ce este necesar

Înainte să pleci la drum, ai grijă ca mașina ta să fie dotată cu tot ce-ți trebuie, pentru a fi în siguranță și pentru a te bucura de tot confortul. Dacă vei pleca în concediu iarna, ai grijă să pregătești anvelope de iarnă, antigel, lanțuri și o lopată, ca nu cumva să rămâi blocat pe drum. Nu uita nici de suportul auto pentru telefonul mobil sau pentru GPS, scrumiera, suport de pahar și tot ce mai este necesar pentru un drum sigur și confortabil.

În cazul în care vei pleca la drum cu un copil mic, trebuie să ai neapărat un scaun auto special, în care micuțul să stea în siguranță. Ai grijă să verifici modelul de scaun, pentru că nu toate se potrivesc la orice tip de mașină, deoarece sistemul de fixare este diferit.

5. Cumpără accesoriile esențiale pentru mașină

Pentru siguranța ta, nu este recomandat să pleci la drum fără să ai în portbagaj câteva produse indispensabile. Printre acestea se numără roata de rezervă și un chit de pană, care să-ți permită să schimbi singur, rapid și ușor, roata spartă a mașinii sau să o umfli, dacă acest lucru va fi necesar. De asemenea, este obligatoriu  să ai la tine un stingător de incendiu și o trusă medicală, de prim ajutor, dar și două triunghiuri reflectorizante și o vestă reflectorizantă.

Prin urmare, dacă ți-ai cumpărat deja o nouă mașină, tot ce mai trebuie să faci este să urmezi aceste recomandări, pentru a te bucura în siguranță de această achiziție.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

O italiancă a snopit în bătaie o prostituată română, după ce soțul ei a încercat să o înșele cu ea

Elena, românca ucisă cu sălbăticie în Italia, pentru că nu a acceptat un joc erotic. Criminalul și-a recunoscut fapta

Cine a fost Ileana Vulpescu. Ultimul interviu înainte de moarte. Ce spunea despre fericire și iubire

Dana Budeanu, declarații despre vaccin: „Nu mă voi vaccina niciodată”

Dani Oțil aruncă bomba! Ce făcea în timpul relației cu Mihaela Rădulescu

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Blestemul bărbaților înșelați. Ciprian Marica, la un pas de tragedie pe terasa unui restaurant

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies