Top 9 cărți de Science Fiction. Ce nu trebuie să-ți lipsească din bibliotecă

Cărți impresionante de Science Fiction. Iată cele mai interesante titluri.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Top 9 cărți de Science Fiction. Vezi care sunt cele mai cunoscute și citite cărți de SF.

Top 9 cărți SF

Fahrenheit 451, Ray Bradbury

Într-o societate distopică în care cărțile sunt interzise și incendiate de către pompieri specializați, protagonistul Montag începe să își pună la îndoială munca și începe să se întrebe dacă libertatea de exprimare și informația ar trebui să fie valorile supreme.

1984, George Orwell

Într-o altă societate distopică, guvernul totalitar controlează toate aspectele vieții oamenilor, iar protagonistul Winston Smith încearcă să își găsească propria identitate și să lupte împotriva sistemului.

Dune, Frank Herbert

O epopee spațială în care personajele se luptă pentru controlul unei planete bogate într-o substanță numită „melanj", care oferă puteri speciale celor care o consumă.

Neuromancer, William Gibson

Considerată o lucrare de pionierat în ceea ce privește genul cyberpunk, romanul prezintă aventurile hackerului Case într-un viitor distopic în care oamenii și mașinile se amestecă în moduri tot mai avansate.

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Citește și: TOP 10 filme NETFLIX în România. „Capra cu trei iezi” este pe primul loc

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, Douglas Adams

O comedie science fiction care urmărește aventurile umanei Arthur Dent după ce Pământul este distrus și el împreună cu prietenul său, un extraterestru, călătoresc prin galaxie.

Brave New World, Aldous Huxley

Oamenii sunt creați în laboratoare și împărțiți în diferite categorii sociale, iar protagonistul Bernard Marx încearcă să se integreze și să înțeleagă sensul vieții.

carti science fiction

Topul cărților de SF

[Sursa foto: Pexels.com]

Ender's Game, Orson Scott Card

O poveste despre un tânăr genial numit Ender Wiggin, care este antrenat să devină un lider militar pentru a lupta împotriva unei rase extraterestre amenințătoare.

The War of the Worlds, H.G. Wells

O poveste despre o invazie extraterestră asupra Pământului, văzută prin ochii unui jurnalist care încearcă să supraviețuiască și să înțeleagă intențiile invadatorilor.

Citește și: Top 7 filme pe care trebuie să le urmărești în 2023

Foundation, Isaac Asimov

Primul volum al unei serii de romane care urmăresc evoluția unei civilizații umane pe o scară de timp de mii de ani, iar protagonistul este un psihistoric care încearcă să prevină prăbușirea acestei civilizații.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Armin Nicoară, primele declarații, după ce s-a zvonit că va deveni tată: „Claudia zice că tot băiețel și-ar dori”. A vrut ca toată lumea să știe de la el

Cine este Alex Delea. Biografie: Vârstă, studii, carieră, familie. Află totul despre câștigătorul unui show de supraviețuire

Duo-ul mamă-fiică de pe OnlyFans. Mama are 63 de ani, fiica 28, și amândouă au un succes teribil. Imagini fierbinți

Akif și Nebahat din serialul Totul pentru familia mea, în cele mai hazlii ipostaze! Iată cum au fost surprinși celebrii actori Simge Selçuk și Celil Nalçakan, în spatele...

La mulți ani de Ziua Copilului 2023: Urări și felicitări drăgute pentru 1 Iunie

„La 8 ani am vrut să-mi iau viața.” Nikita a vorbit cu durere în suflet despre clipele grele la care a supus-o viața

Coșmarul pe care îl trăiește Shakira, împreună cu cei doi copii, la Miami! Cântăreața caută soluții imediate

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies